top of page

A Varázslatos Kína – Interjú Gáborral

 

TEFL.hu: A Kínai Népköztársaság, vagy röviden csak Kína, nem csak Kelet-Ázsia, hanem az egész világ egyik legnagyobb és legnépesebb országa. A varázslatos ország rengeteg látnivalót tartogat mindenki számára, érdekes és sokrétű kultúrája pedig a távoli időkbe nyúlik vissza. Nem csoda, hogy számos hallgatónkat érdekli Kína, mint jövőbeni úti cél. Mivel az ország nagy hangsúlyt helyez az angol nyelv tanulásába, nagyon sok TEFL oktatóra van szükség akár tantermi, akár online oktatás keretében. 

 

Olvassátok el egy korábbi hallgatónk Gábornak az élmény beszámolóját erről a gyönyörű országról és az ott töltött időről.

 

TEFL.hu: Kérlek, mutatkozz be nekünk egy pár szóban, illetve mesélj arról, mivel foglalkoztál mielőtt a TEFL oktatásba belevágtál?

Gábor: A nevem Orosz Gábor Tamás, vagy más néven „Laohu”.
Mielőtt jelentkeztem volna a TEFL.hu képzésére, Debrecenben egyetemre jártam, de személyes okok miatt nem tudtam befejezni. Az egyetem után Angliába költöztem fél évre ahol dolgoztam. Végül hosszas gondolkodás után jelentkeztem a TEFL.hu online tanfolyamára, melyet intenzív tempóban elvégeztem s innen is szeretnék köszönetet mondani tanáromnak a teljes mértékű támogatásért. Egy hónapos álláskeresés után kaptam egy munka lehetőséget Kínában, ahova jóformán azonnal indultam is.

 

TEFL.hu: Milyen volt az érkezésed Kínába?

Gábor: Majd 24 órás út után Dubaion keresztül megérkeztem Pekingbe, ahol az ügyintézőm már várt.  Mint azt megtudtam, az eredetileg megbeszélt iskolába később indulok, mivel a karbantartással és javításokkal sokat csúsznak így egy időre délre, Shaoguanba fogok menni egy óvodába.

Egy rövid időt Pekingben töltöttem.  Végig jártuk a hatalmas várost, ismerkedtem a kultúrával, a nyelvvel s megismerkedtem sok más tanárral is, voltak Mexikóból, Ghánából, Lengyelországból s még sok más helyről. Sajnos akkor volt a 70. évfordulója a japánok feletti győzelemnek, így sok hely le volt zárva a közönség előtt például a Tiltott Palota.

 

TEFL.hu: Milyen impulzusok értek az országban? Mesélj egy kicsit Kínáról.

 

Gábor: Magáról Kínáról… nehéz röviden beszélni. Az emberek kíváncsiak, barátságosak, főleg itt délen örülnek a külföldieknek. Ha betérek, egy boltba minden szem rám tapad, de ez megesik az utcákon is. Nem egyszer jöttek oda hozzám megkérdezni, hogy amerikai vagyok-e, vagy szimplán köszönnek, integetnek. Az ételek nagyon finomak, otthon nagyon válogatós voltam, de itt, amit elém raknak azt hamar meg is eszem. Így ettem már itt például skorpió levest is. :)

 

TEFL.hu: Beszéljünk egy kicsit a munkáról is. Ha jól tudom lent délen dolgoztál?

Gábor: Így van, Shaoguanba éltem és dolgoztam. Az óvodában négy csoportom volt, mindegyikben tanítottam, de volt egy kifejezetten angolos csoport, ahol főtanárként tevékenykedtem. A kezdetekben a gyerekek picit féltek tőlem így ők bújtak el tőlem, később én bújtam el tőlük, annyira ragaszkodtak hozzám. :) A szülők nagyon örülnek, hogy tényleg egy külföldi tanítja csemetéiket. Főleg az alapszavakat és kifejezéseket igyekeztem megtanítani nekik, a kommunikációt gyakoroltuk játékosan, szórakoztató feladatokkal ötvözve. Remekül éreztem magam.
A tanítás, a gyerekek, az ország… Mindez együtt, hihetetlen élmény, csak így tudom jellemezni.

TEFL.hu: Köszönjük szépen!

 

 

Te is szeretnél hasonló élményeket? Megismerni új kultúrákat és embereket? Nemzetközi karriert építeni  és értékes munkát végezni? Itt a lehetőség! Jelentkezz az interaktív, online TEFL képzésünkre! A tanfolyam befejezése után segítünk az elhelyezkedésben külföldön vagy akár online!

DSC_0116.JPG
DSC_0194.JPG
DSC_0570.JPG
g2.jpg
1.jpg
bottom of page