Több ezer TEFL munka világszerte

Akkreditált iskolánk és képzésünk egy olyan lehetőséget biztosít magyar jelentkezőink számára amivel több mint 50 országban tudnak dolgozni rövidtávon, hosszútávon vagy akár le is tudnak telepedni véglegesen. Ezek az országok a következő 4 régióban találhatók: Európa, Közel-Kelet, Ázsia, Közép -és Dél-Amerika. A munkák régióként, országonként, munkahelyenként éltérőek, így az alábbiakban a TEFL munkák általános jellemzőit összegeztük.

A munkák jellemzői

 

A TEFL oktató, helyi gyerekeket tanít elsősorban angol nyelvre (alap és középfokon) vagy angol nyelven más tantárgyakra, például: matematika, természettudományok, történelem, művészet, informatika, testnevelés.

Ez azonban nem a klasszikus tanári szerepkör. Sokkal inkább egyfajta angol nyelvű ANIMÁTORI pozíció.

A TEFL oktató mindig az adott oktatási intézménnyel köt szerződést. Ennek megfelelően a munkaidő, a fizetés, a béren kívül juttatások stb. mindig egyéni megbeszélés alapján lesznek rögzítve.

Követelmények

 

- Legalább középfokú angol nyelvtudás, de a nyelvvizsga nem előírás
- TEFL képzettség mindenképpen szükséges az elhelyezkedéshez
- Vannak oktatási intézmények, ahol kérnek diplomát is (bármely területről pl.: bölcsészet, közgazdaságtan, informatika stb.)
- Előnyt jelent, ha valaki rendelkezik tanári tapasztalattal vagy szakirányú végzettséggel, viszont nem követelmény
- 18 éves kortól 60 éves korig bárki jelentkezhet

Munkák időtartama

A TEFL munkák többsége fél vagy egy évre szól, de természetesen lehet hosszabbítani.

Az együttműködési feltételeket, az iskolák vagy az ügynökségek szerződésben fektetik le.

Vannak olyan szerződések, melyek csak egy tanévre szólnak, vagy más meghatározott időtartamra (megegyezés kérdése). Ha az iskola/ügynökség elégedett az illetővel, akkor hosszútávon, éveken át tartó együttműködést is ajánlhat.

Fontos azonban, hogy egy TEFL oktató mindig a maga ura. Amennyiben jobb ajánlatot kap, másik városba / országba szeretne költözni, azt minden gond nélkül megteheti a szerződésben rögzített felmondási feltételek figyelembe vételével.

A TEFL munkák kiváló lehetőségek azoknak, akik rövid vagy hosszútávon szeretnének dolgozni külföldön, vagy akár online.

Lehetőségek

A legtöbb állami iskola tanévkezdésre keresi a jelentkezőket, illetve ha üresedés van, akkor tanév közben is. Privát, magániskolák egész évben várják a TEFL-t végzett személyeket. Sok iskolával és ügynökséggel lehet egyeztetni a munkáról már otthonról, Skype-on keresztül. Viszont vannak iskolák, melyek csak helyben, az adott országban interjúztatnak.

Vízum

A legtöbb országba először turista vízummal kell belépni és majd utána a munkáltató biztosítja a szükséges dokumentumokat a hosszabbtávú vízumhoz. Előzetesen a munkáltató elmondja, hogy a vízum igényléséhez milyen dokumentumok szükségesek a jelentkező részéről.

Szállás és repülőjegy

Az ingyenes szállás biztosítása Ázsiában a legjellemzőbb, viszont iskolánként eltérhet. Van ahol teljesen ingyenes és az iskola területén van a szolgálati lakás, van ahol anyagi támogatást biztosítanak a szálláshoz, illetve van olyan is, hogy az illető saját maga fizeti. A repülőjegyet kizárólag csak egyes dél-ázsiai és arab országokban térítik, de ott sem előre fizetik ki a repülőjegyet, hanem az 1 éves munkaviszony ledolgozása után.

A világ tálcán hever előtted a TEFL munkák által

Több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL munkák által. Az alábbiakban az országok jellemzőit foglaltuk össze régióként. Összesen 4 régió van: Európa, Közel-Kelet, Ázsia, Közép -és Dél-Amerika. Ha további részletek érdekelnek egy országról akkor bátran lépj velünk kapcsolatba.

ÁZSIA

A TEFL tanárokra való igény Dél-Ázsiában a legnagyobb a világon. A legtöbb ország gazdaságilag stabil és hihetetlen iramban fejlődik. Népes országok, ahol leginkább a középréteg az, amelyik igényt tart a magas szintű oktatásra. Az árak alacsonyak, a TEFL munkák bérezése kiemelkedő, az emberek pedig igazán barátságosak a külföldiekkel. Ezen tényezők mind hozzájárultak ezen országok népszerűségéhez.

 

Állami és magániskolákban lehet munkát vállalni, korosztály szerint leginkább gyerekeket, néhány helyen akár felnőtteket is. Az igények miatt, egész évben el lehet helyezkedni ezekben az országokban. Az állami iskolákban márciusban és szeptemberben kezdődik a tanév. Az interjúk ezekre a pozíciókra már 3-6 hónappal a kezdés előtt elkezdődnek egyes helyeken.

A legtöbb esetben a munkavállalók a fizetésük 30-50 %-át félre tudják rakni. Egyes iskolák és ügynökségek megtérítik a tanár repülőjegyét, ingyenes szállást biztosítanak, fizetik a 2-3 hónap tanítási szünetet.

A legtöbb dél-ázsiai országban van arra lehetőség, hogy még a kiutazás előtt sikerüljön az elhelyezkedés Skype-os vagy telefonos interjún keresztül.

Thaiföld az egyik legnépszerűbb célpont a barátságos emberek, meleg éghajlat és a gyönyörű tengerpartjai miatt.

Legnépszerűbb országok Ázsiában: Thaiföld, Kína, Vietnám, Japán, Kambodzsa, Mianmar

KÖZÉP -ÉS DÉL-AMERIKA

A TEFL pozíciók betöltése Mexikóban, Közép és Dél-Amerikában két fő szezonban történik. Mexikóban és Közép-Amerikában januárban/februárban, majd júniusban/júliusban.

Mivel a legtöbb dél-amerikai országban a nyár pont az ellenkező időszakban van mint Észak-Amerikában vagy Európában, ezért a nyári szünet január végétől kezdődik, így a munkakereséshez a február/március a legkedvezőbb. A másik legjobb időszak július-augusztusban van. 

 

A TEFL oktatók fizetése lehetővé teszi, hogy komfortosan tudjanak élni. A legtöbb TEFL munka a magániskolákban van, ahol felnőtteket vagy gyerekeket kell tanítani.

 

A legtöbb interjú helyben, az adott országban történik. A munkaadók segítenek a szállás felkeresésében. Vannak akik megosztják szállásukat más TEFL oktatókkal, így a keresetükből még többet félre tudnak tenni. 

 

A legnépszerűbb országok a térségben: Costa Rica, Ecuador, Colombia, Brazilia, Argentina

EURÓPA

A TEFL munkák piaca Európában virágzik. Az Európai Unió az angol nyelvet használja az üzleti életben, illetve az oktatásban az angol nyelv elengedhetetlen.

 

Az elhelyezkedésben a fő szezon a nyári szünet után, szeptemberben van. A második, rögtön a karácsonyi szezon után januárban.

Nyugat-Európában a legtöbb interjú helyben, az adott országban történik, és a jelentkezők azonnal munkába tudnak állni. Az előzetes telefonos vagy Skype-os interjú sokkal gyakoribb Közép és Kelet-Európában és az uniós országokban. A legtöbb lehetőség a magániskolákban van, ahol gyerekeket vagy felnőtteket lehet oktatni. A fiatalok igénye az angol nyelvre való oktatásra az utóbbi években nagyon fontossá vált.

 

A TEFL oktatók helyi pénzben kapják meg a fizetésüket, amiből komfortosan meg tudnak élni.

Általában a nyelviskolák júniusban bezárnak, mivel ilyenkor sokan vállalnak extra munkát táborokban. 

 

Népszerűbb országok Európában: Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Olaszország

KÖZEL-KELET

Az olajban gazdag országok igénye nagyon magas a TEFL-re. Viszont a legtöbb országban tapasztalt jelentkezőket keresnek. Ezekre a pozíciókra általában előzetesen, még otthonról interjúztatnak jelentkezőket. Azok akik nem rendelkeznek tapasztalattal, könnyebben találnak munkát például Törökországban, Egyiptomban, Marokkóban, ahol a fizetések szerényebbek, viszont a megélhetés olcsóbb. Ezek az országok gazdag történelemmel és kultúrális értékekkel rendelkeznek.

 

A TEFL munkák többségét magániskolákban érdemes keresni, a feladat gyerekek és felnőttek angol nyelvre való oktatása, játékos módon.

Egész évben el lehet helyezkedni, viszont a legjobbak az esélyek az évkezdéskor, augusztus végén és szeptemberben.
 

Népszerű országok: Egyiptom, Szaúd-Arábia, Dubai, Törökország 

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Egy akkreditált, gyakorlatot tartalmazó képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Angol anyanyelvi oktató fog fejleszteni a képzés alatt. Nem kell utaznod, tanterembe járnod,  bárhol lehetsz a világban akár Magyarországon, akár külföldön. A képzés ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon. Eddig a képzésünkön részt vett személyek mindegyike el tudott helyezkedni a támogatásunkkal.

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Több éves 

tapasztalat magyarok elhelyezésében.

Élethosszig tartó támogatás

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!