Több ezer TEFL állás világszerte

A brit akkreditációval rendelkező képzésünk egy olyan lehetőséget biztosít a tanulóink számára, amivel több mint 50 országban tudnak dolgozni rövidtávon, hosszútávon vagy akár le is tudnak telepedni. Ezek az országok a következő 4 régióban találhatók: Európa, Ázsia, Közel-Kelet, Közép -és Dél-Amerika. Az állások régiónként, országonként, munkahelyenként éltérőek, így az alábbiakban a TEFL munkák általános jellemzőit összegeztük.

A munkák jellemzői

 

Egy TEFL oktató helyi gyerekeket tanít elsősorban angol nyelvre (alap és középfokon) vagy angol nyelven más tantárgyakra, például: informatika, természettudományok, történelem, művészet, matematika, testnevelés stb.

Ez azonban nem a klasszikus tanári szerepkör. Sokkal inkább egyfajta angol nyelvű animátori pozíció, izgalmas és változatos munkakörrel és feladatokkal.

A TEFL oktató mindig az adott oktatási intézménnyel köt szerződést. Ennek megfelelően a munkaidő, a fizetés, a béren kívül juttatások stb. mindig egyéni megbeszélés alapján lesznek rögzítve a szerződésben.

Követelmények

 

- Minimum stabil, középfokú angol nyelvtudás, a nyelvvizsga nem előírás
- TEFL képzettség (120 hour TEFL Certificate)
- Vannak oktatási intézmények, ahol kérnek diplomát is (bármely területről pl.: bölcsészet, közgazdaságtan, informatika stb.)
- Előnyt jelent, ha valaki rendelkezik tanári / oktatói tapasztalattal vagy szakirányú végzettséggel, viszont ez nem követelmény
- 18 éves kortól 65 éves korig bárki jelentkezhet

Cub Scouts
Happy Indian Girl

Munkák időtartama

A TEFL munkák többsége fél vagy egy évre szól, de természetesen lehet hosszabbítani.

Az együttműködési feltételeket, az iskolák vagy az ügynökségek szerződésben fektetik le.

Vannak olyan szerződések, melyek csak egy tanévre szólnak, vagy más meghatározott időtartamra (megegyezés kérdése). Ha az iskola / ügynökség elégedett az illetővel, akkor hosszútávon, éveken át tartó együttműködést is ajánlhat.

Fontos azonban tudni, hogy egy TEFL oktató mindig a maga ura. Amennyiben jobb ajánlatot kap, másik városba / országba szeretne költözni, azt minden gond nélkül megteheti a szerződésben rögzített felmondási feltételek figyelembevételével.

A TEFL állások kiváló lehetőségek azoknak, akik rövid vagy hosszútávon szeretnének dolgozni külföldön, vagy akár online.

Lehetőségek

A legtöbb állami iskola tanévkezdésre keresi a jelentkezőket, illetve ha üresedés van, akkor tanév közben is. Privát, magániskolák egész évben várják a TEFL-t végzett oktatókat. Sok iskolával és ügynökséggel lehet egyeztetni a munkáról még a kiutazás előtt, Skype-on vagy más konferancia programon keresztül. Viszont vannak iskolák, melyek csak helyben, az adott országban interjúztatnak.

Vízum

A legtöbb országba először turista vízummal lehet belépni és majd utána a munkáltató intézi és biztosítja a szükséges dokumentumokat a hosszú távú vízumhoz és munkavállaláshoz. Előzetesen a munkáltató elmondja, hogy a vízum igényléséhez milyen dokumentumok szükségesek a jelentkező részéről.

Meditation
Happy Girls

Szállás és repülőjegy

Az ingyenes szállás biztosítása Ázsiában a legjellemzőbb, viszont iskolánként eltérhet. Van ahol teljesen ingyenes és az iskola területén van szolgálati lakás, van ahol anyagi támogatást biztosítanak a szálláshoz, illetve van olyan opció is, hogy az oktató saját maga fizeti. A repülőjegyet kizárólag csak egyes dél-ázsiai és arab országokban térítik, de ott sem előre fizetik ki a repülőjegyet, hanem az 1 éves munkaviszony ledolgozása után.

Hotel Pool

Az egész világ nyitva áll előtted

Több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL munkák által. Az alábbiakban az országok jellemzőit foglaltuk össze régióként. Összesen 4 régió van: Európa, Ázsia, Közel-Kelet, Közép -és Dél-Amerika. Ha további részletek érdekelnek egy országról akkor bátran lépj velünk kapcsolatba!

ÁZSIA

A TEFL tanárokra való igény Dél-Ázsiában a legnagyobb a világon. A legtöbb ország gazdaságilag stabil és hihetetlen iramban fejlődik. Népes országok, ahol leginkább a középréteg az, amelyik igényt tart a magas szintű oktatásra. Az árak alacsonyak, a TEFL oktatók bérezése kiemelkedő, az emberek pedig igazán barátságosak a külföldiekkel. Ezen tényezők mind hozzájárultak az ázsiai országok népszerűségéhez.

 

Állami és magániskolákban lehet munkát vállalni, korosztály szerint leginkább gyerekeket, de részt lehet venni a felnőttképzésben nyelviskolákban, tanfolyamokon. A számos álláslehetőség miatt, egész évben lehetőség van az elhelyezkedésre. Az állami iskolákban márciusban és szeptemberben kezdődik a tanév. Az interjúk ezekre a pozíciókra már 3-6 hónappal a kezdés előtt elkezdődnek a legtöbb helyen.

A munkavállalók arról számolnak be, hogy akár a fizetésük 30-50 %-át félre tudják rakni. Egyes iskolák és ügynökségek megtérítik a tanár repülőjegyét, ingyenes szállást biztosítanak, fizetik a 2-3 hónap tanítási szünetet.

A legtöbb dél-ázsiai országban van arra lehetőség, hogy még a kiutazás előtt sikerüljön az elhelyezkedés Skype-os vagy más online  interjún keresztül.

Thaiföld az egyik legnépszerűbb célpont a barátságos emberek, meleg éghajlat és a gyönyörű tengerpartjai miatt.

Legnépszerűbb országok Ázsiában: Thaiföld, Kína, Vietnám, Japán, Kambodzsa, Mianmar

KÖZÉP -ÉS DÉL-AMERIKA

A TEFL pozíciók betöltése Mexikóban, Közép és Dél-Amerikában két fő szezonban történik. Mexikóban és Közép-Amerikában januárban / februárban, majd júniusban / júliusban.

Mivel a legtöbb dél-amerikai országban a nyár pont az ellenkező időszakban van mint Észak-Amerikában vagy Európában, ezért a nyári szünet január végétől kezdődik, így a munkakereséshez a február / március a legkedvezőbb. A másik legideálisabb időszak július-augusztusban van. 

 

A TEFL oktatók fizetése lehetővé teszi, hogy komfortosan megéljenek, sőt akár félre is tegyenek. A legtöbb TEFL munka a magániskolákban van, ahol felnőtteket vagy gyerekeket kell tanítani.

 

A legtöbb interjú helyben, az adott országban történik. A munkaadók segítenek a szállás keresésben. Vannak akik megosztják szállásukat más TEFL oktatókkal, így a keresetükből még többet félre tudnak tenni. 

 

A legnépszerűbb országok a térségben: Costa Rica, Mexikó, Ecuador, Kolumbia, Brazília, Argentina.

EURÓPA

A TEFL munkák piaca Európában virágzik. Az Európai Unió az angol nyelvet használja az üzleti életben, illetve az oktatásban az angol nyelv elengedhetetlen.

 

Az elhelyezkedésben a fő szezon a nyári szünet után, szeptemberben van. A második, rögtön a karácsonyi időszak után januárban.

Nyugat-Európában a legtöbb interjú helyben, az adott országban történik, és a jelentkezők azonnal munkába tudnak állni. Az előzetes telefonos vagy Skype-os interjú sokkal gyakoribb Közép és Kelet-Európában és az uniós országokban. A legtöbb lehetőség a magániskolákban van, ahol gyerekeket vagy felnőtteket lehet oktatni. A fiatalok igénye az angol nyelvre való oktatásra az utóbbi években nagyon fontossá vált, kiemelt szerepet élvez a gazdasági és üzleti szaknyelv.

 

A TEFL oktatók helyi pénzben kapják meg a fizetésüket, amiből komfortosan meg tudnak élni.

Általában a nyelviskolák júniusban bezárnak, mivel ilyenkor sokan vállalnak extra munkát táborokban. 

 

Népszerűbb országok Európában: Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Olaszország

KÖZEL-KELET

Az olajban gazdag országok igénye nagyon magas a TEFL oktatókra. Viszont a legtöbb országban tapasztalt jelentkezőket keresnek. Ezekre a pozíciókra általában előzetesen, még otthonról interjúztatnak jelentkezőket. Azok, akik nem rendelkeznek tapasztalattal, könnyebben találnak munkát például Törökországban, Egyiptomban, Marokkóban, ahol a fizetések szerényebbek, viszont a megélhetés olcsóbb. Ezek az országok gazdag történelemmel és kultúrális értékekkel rendelkeznek.

 

A TEFL munkák többségét magániskolákban érdemes keresni, a feladat gyerekek és felnőttek angol nyelvre való oktatása, játékos, interaktív módon.

Egész évben el lehet helyezkedni, viszont a legjobbak az esélyek az évkezdéskor, augusztus végén és szeptemberben.
 

Népszerű országok: Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Szaúd-Arábia 

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2021/001367) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és a karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!