top of page

Dolgozz TEFL oktatóként Magyarországon!

Mostanában nagyon gyakran találkozunk azzal a kérdéssel az emailjeitekben vagy telefonbeszélgetésekben, hogy Magyarországon milyen munkalehetőségek vannak TEFL oktatóként? Az alábbi cikkben ezt a kérdéseteket szeretnénk megválaszolni.

Jól ismert tény, hogy a világ rengeteg külföldi országában könnyedén el lehet helyezkedni, mint TEFL oktató. Ez alól nem kivétel Magyarország sem.

Elsősorban nem az állami oktatásban (általános és középiskolák), hanem főleg alkalmazottként magán nyelviskolákban lehet érvényesülni, ha rendelkezésre áll a TEFL képesítés mellett a diploma is (bármely területről). Itt általában alkalmazotti, vagy megbízási szerződés alapján tudtok dolgozni, korrekt versenyképes fizetésért.

Aki nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként szeretne kiteljesedni, szintén több opció áll rendelkezésére. A TEFL képesítés megszerzésével megfelelően képzett és felkészült leszel Magyarországon egyéni vállalkozóként, vagy gazdasági társaságban (Bt, Kft.) angol oktatói tevékenységet folytatni. Vannak olyan tevékenységi körök, ahol nem kell, hogy angol tanári diplomával rendelkezzen a vállalkozó (pl. a TEÁOR kód 8559 alatt 03, a nyelvi magánoktatás).

A vállalkozói tevékenységnél szintén fontos információ, hogy a tavalyi változások mellett, továbbra is lehet a KATA keretében adózni egyéni vállalkozóként. Mit jelent ez? A Kisadózók Tételes Adója (KATA), egy rendkívül egyszerű és költséghatékony adózási mód. A nyelvoktatók nagy többségének érdemes ezt választania, hiszen évi 12 millió forintos határig, havi 50 000 Ft tételes adó megfizetésével minden adót és járulékot rendezhetnek. Az egyetlen lényeges szabály a KATA változásával, hogy CSAK magánszemélyeknek lehet számlázni, gazdasági társaságoknak nem! Azonban, mivel a nyelvtanulók többsége magánszemély, így ez nem jelent különösebb problémát.

A KATA mellett érdemes alanyi áfa mentességet választani, melynek keretében mentesülsz az általános forgalmi adó megfizetése alól, így az áraidat lent tudod tartani, az adminisztrációt pedig jelentősen egyszerűsíted.

Ha mellékállásban tanítasz és nincs állandó bevételed, akkor lehetsz adószámos magánszemély is. Nem kötelező vállalkoznod. Így ha nincs jövedelmed, nincs fizetési kötelezettséged sem.

A TEFL.hu segít abban, hogy elérd a potenciális ügyfeleket! Egyrészről dedikált e-mail címet biztosítunk (neved@tefloktato.hu), másrészről pedig díjmentesen promótálunk Téged a több mint 10000 taggal rendelkező Facebook csoportunkban, ahol aktívan keresnek magántanárt az érdeklődők. Ugyanezeket a tanulóinkat a weboldalunkon is promótáljuk a www.tefl.hu/oktato oldalunkon. Hamarosan pedig szeretnénk több nyelven és külföldi oldalakon is reklámozni az oktatóinkat.

Emellett természetesen számtalan magyar oldalra tudsz regisztrálni, kialakítani a saját magántanítvány bázisodat.

Az oldalunkon és a facebook felületen is sokat olvashatsz arról, milyen kényelmes és időtakarékos megoldás a külföldi tanulók online oktatása. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ázsiai, afrikai, dél-amerikai tanulók nyelvi képzése nem csak akkor valósítható meg, ha külföldön élsz, hanem természetesen Magyarországról is! Stabil internetkapcsolattal és valamelyik konferencia program (Zoom, Skype stb.) használatával Te is tudsz külföldi diákokat oktatni, akár mint szabadúszó, akár mint egy ügynökség óraadó tanára!

Mint az látható, a TEFL életpálya nem csak külföldön, vagy online valósítható meg! Dolgozz Magyarországon egy olyan területen, amibe még kevesen vágtak bele! Bármelyik opciót is válaszd, izgalmas, változatos, jól fizető munkád lehet, a TEFL.hu képzésével és támogatásával pedig biztos a siker!

283005160_4997599270316714_2362888116176509667_n.jpg

Dóri - TEFL vállalkozó Magyarországon. Olvasd el a vele készült interjút!

105974827_756107611859862_8333968330134278063_n.jpg

Jenifer - TEFL vállalkozó Magyarországon. Olvasd el a vele készült interjút!

csoport2.jpg

Ingyenesen promótálunk Téged a magántanár kereső csoportunkban.

(Jelenleg több mint 10000 tag)

Kattints a megnyitásához!

Screenshot 2023-07-12_03-22-38.png

Itt a weboldalunkon is reklámozunk Téged, mint TEFL oktatónkat.

Kattints a megnyitásához!

Keress bennünket a részletekkel kapcsolatban!

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és a karrierépítésben

Mert Magyarországon bejegyzett vállalkozás és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten elismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon. Segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page