top of page

Interjú Burmából - Gabriella beszámolója

TEFL.hu: Míg Thaiföld a Mosoly Országa, Burma az Optimizmus Fellegvára.

A szelíd kedvesség mindent átitat, s egy idő után bennünket is magával ragad, az a kedves nyugalom, ami az emberekből árad. Más mentalitás és világnézet tükröződik az itteni emberek szemében, mely a mai rohanó világban már kiveszőben van.

Megkértük Gabriellát aki TEFL oktatóként dolgozik Burmában, hogy ossza meg velünk a tapasztalatait.

 

TEFL.hu: TEFL oktatóként milyen korábbi tapasztalataid voltak Burma előtt?

Gabriella: Több, mint 15 éve tanítok, az utóbbi két és fél évben Ázsiában dolgoztam. Egy évig vietnámi óvodákban, általános és középiskolákban tanítottam, majd úgy döntöttem, hogy máshol folytatom. Bár Mianmárba (Myanmar, Burma) a véletlen folytán kerültem, egyáltalán nem bántam meg.

 

TEFL.hu: Miért? Milyen az élet Burmában?

Gabriella: A helyiekkel dolgozni viszonylag egyszerű, hiszen beszélnek angolul, internet és egyéb eszközök rendelkezésre állnak. A gyerekekkel pedig öröm foglalkozni, kedvesek és szeretetteljesek.

Az európaiak által megszokott nyílt, direkt kommunikációt viszont meglehetősen tompítani kell. Ebből azonban sokat tanulhat az ember magáról és a világról is. Ha valaki Ázsiában szeretne dolgozni, mindenképpen vértezze fel magát türelemmel, mert az életritmus teljesen más errefelé.  Ezenkívül rengeteg mosolyra, rugalmasságra és toleranciára van szükség pusztán a kulturális különbségek miatt.

Én személy szerint nagyon sokat tanultam ezekből a különbségekből és egyáltalán nem bántam meg, hogy Mianmárban kötöttem ki. Mindenképpen maradni szeretnék még jó pár évet és másoknak is csak ajánlani tudom, akár Burmát, akár Ázsiát.

 

TEFL.hu: Köszönjük az interjút és további jó munkát kívánunk!

 

 

 

1.jpg
3.jpg
2.jpg
burma-yangon-shwedagon-pagoda.ngsversion
Mergui+beaches+and+islands.jpg
7fbd1412f6bbb596ae672ec24fdcdec5.jpg

Te is szeretnél hasonló élményeket? Megismerni új kultúrákat és embereket? Nemzetközi karriert építeni  és értékes munkát végezni? Itt a lehetőség! Jelentkezz az interaktív, online TEFL képzésünkre! A tanfolyam befejezése után segítünk az elhelyezkedésben külföldön vagy akár online!

bottom of page