top of page

Hogyan segített a TEFL végzettség, hogy Thaiföldön éljek már 10 éve,

és online tudjak dolgozni bárhonnan?

TEFL.hu: Egy rövid interjú keretében beszéltünk Gergővel, aki Thaiföldön él és dolgozik már 10 éve. Szeretjük követni a nálunk végzettek útját külföldön. Gergő az elsők között volt, aki elvégezte a TEFL képzést és kétség kívül kimondhatjuk, hogy nagy változást hozott az életében. A beszámolója azért is érdekes, mert a jelenlegi koronavírus helyzetben írodott. Sokan érdeklődtetek a külföldi, illetve ázsiai helyzetről. Kijelenthetjük, hogy a lehetőségek ugyanúgy megvannak a külföldi munkára és fokozatosan nyitnak az országok. Mivel nagyon nagy szükség van a TEFL oktatókra, így a szabályok betartásával (pl. két hetes karantén, vírus teszt) már lehetséges a külföldi munkavállalás. Na, de lássuk Gergő beszámolóját az egzotikus Thaiföldről.


TEFL.hu: Hogyan változott meg az életed a TEFL képzés elvégzése után?

Gergő: Nagyon sok ajtót nyitott meg előttem. Nélküle nem tudtam volna Thaiföldön munkát vállalni és később független lenni. Rájöttem mekkora lehetőségek rejlenek a nyelvoktatásban külföldön és online. Ehhez nem kellett visszamennem az egyetemre 4 évet tanulni, hogy nyelvtanár lehessek. A mai világban sokszor hallani, hogy nem a papír számít. Úgy gondolom, hogy van benne igazság. Viszont nagy magabiztosságot ad az, hogy felmutathat valamit az ember. A TEFL pedig ebben segít, hogy alapot ad a tanításhoz és a nyelvoktatás minden területén fel lehet használni a későbbiekben.

 

10 éve, tapasztalat, stabil nyelvtudás és tanári végzettség nélkül jöttem Thaiföldre. A TEFL képzés elvégzése után pedig gyerekeket tanítottam évekig, majd pedig online kezdtem el oktatni. Belegondolva, nem hiszem, hogy sikerült volna mindez a TEFL nélkül. Ezért örülök, hogy megtaláltam ezt a lehetőséget.

TEFL.hu: Milyen online munkát végzel?

Gergő: Egy ázsiai cégnek dolgozom szerződéssel. Gyerekeket oktatok online, egyszerre egy főt. Lassan és érthetően kell beszélni hozzájuk, hogy megértsék, amit mondok. Fontos, hogy mosolyogjon az ember és a hangja élettel teli legyen, ne unott. Ezáltal leköti a gyerekek figyelmét. Nagyon elégedett vagyok a munkámmal. Független tudok lenni és érdekes gyerekekkel foglalkozni.

20200525_161001.jpg
20200709_075911_edited.jpg
received_225003765166490.jpeg

TEFL.hu: A járvány ellenére is Thaiföldön tartózkodsz jelenleg?

Gergő: Igen, és nem tervezem, hogy Magyarországra látogatok a vírus veszély miatt. Thaiföldön, majdnem 2 hónapja nincs helyi fertőzött, mindenki betartja a szabályokat, maszkot hord, mindenhol lázat mérnek, az üzletekben QR kód leolvasás után lehet belépni és minden méteren van kéztisztító gél. Úgy gondolom, nagyon biztonságos itt élni. Szabadon lehet utazni az országban és minden üzlet, pláza nyitva van, viszont az új szabályok betartásával. A hazai hírekben már arról olvasok, hogy a szülővárosom a fertőzés gócpontja Magyarországon. Természetesen aggódom a szüleim, rokonaim miatt.

TEFL.hu: Mit tudnál azoknak ajánlani akik azt fontolgatják, hogy belevágnak a TEFL oktatásba?

Gergő: Azt, hogy megéri. A kialakult világhelyzetben érdemes olyan dolgot csinálni, aminek jövője van. Hiszem, hogy a nyelvoktatás pont ilyen terület. Mindig szükség lesz rá és ma már online csinálhatod, vagy a szomszédban a gyerekeket is tudod oktatni. Mindezt, akár céges alkalmazásban, vagy magánvállalkozóként, és ha nem vagy nyelvtanár, akkor, mint korrepetáló. Úgy gondolom, hogy aki szereti az angol nyelvet, az a TEFL módszerrel oktatni is tudja. Lényeg, hogy legyél nyitott és higgy magadban!

20200710_144356.jpg
89736664_195652041743223_716028193212570

Te is szeretnél hasonló élményeket? Megismerni új kultúrákat és embereket? Nemzetközi karriert építeni  és értékes munkát végezni? Itt a lehetőség! Jelentkezz az interaktív, online TEFL képzésünkre! A tanfolyam befejezése után segítünk az elhelyezkedésben külföldön vagy akár online!

bottom of page