Önkéntes munka TEFL oktatóként

Te is tehetsz azért, hogy jobb legyen a világ!

Az emberiség számos megoldatlan problémával küzd, amely rengeteg ember életére van negatív hatással. Ezeket a problémákat természetesen nem vagyunk képesek egyedül megoldani, túlmutatnak rajtunk. Ezért szükség van a nagyobb, sokszor nemzetközi szintű összefogásra. Ezeket a kezdeményezéseket támogatják az önkéntesek, akik az idejükkel, erejükkel és tudásukkal lelkesen mozdítják előre az adott célt.

A TEFL.hu kiemelten foglalkozik az önkéntességgel, a szervezők évek óta vesznek részt ilyen jellegű munkában. Éppen ezért ezzel a cikkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Te, mint TEFL oktató, hogyan adhatsz magadból és ezáltal hogyan kaphatsz Te is nagyon sokat.

5 ok, hogy miért végezzünk önkéntes munkát

1. Jobbá teheted mások életét

A világ rengeteg országában, elsősorban a fejlődő országokban, nagyon alacsony az iskolázottság. Ez hatványozottan igaz a nyelvtudásra is. Kevés a nyelvtanár, kevesen tudják elsajátítani az angol nyelvet így minden szempontból egyre nagyobb leszakadás tapasztalható a fejlett országokhoz képest. Ha Te mint TEFL oktató, hosszabb-rövidebb időre vállalsz önkéntes munkát, sokat tehetsz azért, hogy ezek az emberek fejlődjenek és nagyobb bizalommal tekintsenek a jövőbe.

2. Készségeket fejleszt, Te is több leszel

Az önkéntes munka nemesít és a különféle kompetenciák fejlesztéséhez is hasznos lehet. Fejlődhet például a szociális érzék, az empátia, de a kommunikációs készség, a tárgyalástechnika vagy épp a stressztűrés képessége is. Egyúttal látni fogod, hogy sokan milyen nagy hátránnyal indulnak az életben, pusztán a körülményeik miatt. Ezáltal Te is jobban fogod értékelni az életed és a lehetőségeid.

3. Tapasztalatra és gyakorlatra teszel szert

Ha önkéntes TEFL oktató leszel, egyértelműen a szakmádban fogsz dolgozni. Lehetőséged lesz szakmailag fejlődni, tapasztalatra és rutinra teszel szert. Fontos kiemelni, hogy más önkéntesektől is sokat tanulhatsz a szakmai fogásokról és a helyi bevált módszerekről.

4. Kiemel a tömegből, árnyalja a rólad alkotott képet

Ha egy munkaadó vagy HR-es azt olvassa az önéletrajzodban vagy a motivációs leveledben, hogy önkéntesként szolgáltál, az egyedivé fog tenni. Találkozás nélkül is tudni fogják, hogy egy önzetlen és empatikus emberről van szó, akit nem csak a pénz érdekel.

5. Könnyebben találsz munkát

Gyakran előfordul, hogy az iskola vagy szervezet amelynél önkéntes vagy, fizetett állást kínál, mivel elégedett a munkáddal. Ha esetleg nem adódik ilyen lehetőség, referenciát mindenképpen kérhetsz. Így Te magabiztosan pályázhatsz meg más fizetős állásokat, mivel szert tettél gyakorlatra és tapasztalatra és rendelkezel ajánlólevéllel is.

Tonga (Óceánia)

Zsilinszky Fanni, aki jelenleg az interaktív, online TEFL tanfolyamon vesz részt, a következő élménybeszámolót küldte Tongáról (Óceánia):

"Jelenlegi önkéntes munkám váratlanul jött: minden vágyam volt ellátogatni Tongára, ezért döntöttem az önkéntes munkák keresése mellett. Június elején kaptam értesítést egy megüresedett pozícióról, így most egy hónapot tölthetek Tongán.

A mindennapi teendőkbe beletartoznak környezetvédelmi feladatok is: komposztálás, hulladékszelektálás, hidropóniás konyhakert gondozása, ezeken a feladatokon keresztül pedig beleláthatok egy kis sziget és egy kis ország fenntarthatósághoz való hozzáállásába, megismerhetem az ezzel kapcsolatos gondjaikat.

 

Mivel végzettségem is van a témában, örülök, hogy mélyíthetem ismereteimet. A kollégák, főnökök rendkívül kedvesek, gyönyörű a környezet és megismerhetem a helyi, végtelenül izgalmas kultúrát is, és bár egy lakatlan szigeten vagyok, rengeteg érdekességet tartogat bárki számára.

 

Az önkéntesség remek lehetőség az önmegvalósításra, önmagunk megtalálására, határaink feszegetésére. Én mindenképp szeretném magam kipróbálni minél több országban, minél változatosabb önkéntesi pozíciókban. Ehhez kiváló lehetőség a TEFL oktatás.

Mindenképp ajánlanám minden fiatalnak, mert más kultúrák, emberek, szokások megismerésével mi magunk is többek, jobbak leszünk. A szerzett élmények, ismeretek egész életünkben elkísérnek bennünket.”

Ha Te is szeretnél önkéntes munkában részt venni, szívesen segítünk az elindulásban! Vedd fel velünk a kapcsolatot a lehetőségekkel kapcsolatban.

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Egy akkreditált, gyakorlatot tartalmazó képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Angol anyanyelvi oktató fog fejleszteni a képzés alatt. Nem kell utaznod, tanterembe járnod,  bárhol lehetsz a világban akár Magyarországon, akár külföldön. A képzés ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon. Eddig a képzésünkön részt vett személyek mindegyike el tudott helyezkedni a támogatásunkkal.

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Több éves 

tapasztalat magyarok elhelyezésében.

Élethosszig tartó támogatás

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

Küldj emailt: info@tefl.hu

Hívj minket: 06 70 3229474

Skype azonosító: tefl_hungary

Viber-en és WhatsApp-on is

06703229474

Az oldal a W.E.C.I. Institute Hua Hin tulajdona. Az iskola államilag akkreditált intézmény.

Magyarországi közvetítők: TEFL Hungary Szolgáltató Betéti Társaság és TEFL International Szolgáltató Betéti Társaság.

W.E.C.I. Institute Hua Hin copyright © 2003-2021. Minden jog fenntartva.