Miről szól a TEFL? - Az Utazómajom interjúja a TEFL.hu-val

"Egy egész életre és egész világra szóló befektetés."

Ha nem csupán turistaként akarsz utazni, hanem szeretnél esetleg hosszabb-rövidebb időre külföldre költözni, megismerni új országokat és embereket akkor érdemes lesz végigolvasnod a TEFL képesítésről szóló interjúnk. Az egész világon taníthatsz külföldi gyerekeket angol nyelvre vagy más ismeretekre, amelyhez csupán egy online képzésen szükséges részt venned. Erről a lehetőségről beszélgettünk Deáki Lajos Dáviddal, a TEFL.hu oktatási koordinátorával. 

Utazómajom.hu: Milyen külföldi elhelyezkedési lehetőségek vannak a TEFL képesítéssel?

TEFL.hu: Rendkívül nagy igény van a TEFL oktatókra az egész világon, rengeteg az álláshirdetés, a betöltetlen pozíció. Olyan egzotikus, gyönyörű országokba keresnek munkavállalókat, mint Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Japán, Thaiföld, Vietnam, Brazília, Argentína, Kolumbia.

 

Bármelyik országról is legyen szó, egy TEFL oktató bérezése mindig kiemelt. Sőt sok intézmény díjmentesen biztosít szállást, vagy akár ellátást is. És a legjobb, hogy rengeteg fizetett szabadság jár: az iskolai szünetek, állami és vallási ünnepek amikor hosszabb kirándulásokat is tehetsz.

 

Ez a végzettség egy nemzetközi, határok nélküli karrierlehetőséget kínál, nem szükséges honosítani, fordítani, hitelesíteni. Ráadásul soha nem évül el, nem szükséges új képzésen vagy vizsgán részt venni. Egy egész életre és egész világra szóló befektetés.

Utazómajom.hu: Miről szól a TEFL?

TEFL.hu: A TEFL (Teaching English as a Foreign Language) egy nemzetközileg elismert és elfogadott képesítés. Egy pár hetes online, akkreditált képzés után szinte az egész világon angolt taníthatsz vagy más tantárgyakat angolul (informatika, természettudományok, művészetek stb.). Nem hagyományos tanári szerepre és feladatkörre kell gondolni, nem szükséges tanári végzettség, sőt sok helyen még diploma sem. Játékos módon kell a gyerekeket oktatni, úgy, hogy az órák élvezetesek, érdekesek, élményközpontúak legyenek. Úgy kell a munkát elképzelni, mint egy óvodai / iskolai nyelvi animátort.

Utazómajom.hu: Miben más egy TEFL oktató által tartott foglalkozás, mint egy általunk ismert klasszikus angol óra az óvodában vagy iskolában? 

TEFL.hu: A TEFL módszertana, teljesen másképp közelíti meg a nyelvtanítást és nyelvtanulást. A TEFL egy modern, kommunikáció orientált oktatási forma. A gyerekek úgy tudják leginkább befogadni az idegen nyelvet, ahogy az anyanyelvüket elsajátították: a társas interakciók, a kommunikáció révén. Játék, beszélgetés, képek, videók által szinte észrevétlenül tanulnak. Természetesen egy TEFL oktató átadja a szükséges elméleti tudást is a gyerekeknek, ugyanakkor a hangsúly mindig a gyakorlati részen van. Így nem fordulhat elő, amit sok nyelvtanuló már bizonyára tapasztalt: a nyelvtudás megvan a fejében, de mégsem képes beszélni, kifejezni magát. 

Utazómajom.hu: Mi szükséges ahhoz, hogy valaki TEFL oktatóként dolgozhasson?

TEFL.hu: A legfontosabb a középfokú angol nyelvtudás (nyelvvizsga nem szükséges) és természetesen, a TEFL képesítés. 

Ennek a végzettségnek a megszerzésében segít a TEFL.hu, egy akkreditált, interaktív, online képzés keretében. 

Ez egy rugalmas időtartamú felkészítés, amelyben komoly hangsúlyt fektetünk a munkával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókra, módszertanra. A tanfolyamot egyéni tempóban lehet végezni akár iskola vagy munka mellett is.

A TEFL.hu kifejezetten a magyarok képzésével foglalkozik, legyenek bárhol is a világban, magyar nyelvű szervezők és ügyfélszolgálat áll minden hallgató rendelkezésére. Az akkreditált képzés gyakorlati részt is tartalmaz, teljes értékű 120 órás TEFL képesítés, amit a munkáltatók világszerte keresnek. A képzés alatt saját, angol anyanyelvű oktató foglalkozik egyénileg a hallgatókkal és személyre szabottan fejleszti mind a nyelvtudást, mind pedig a szakmai ismereteket. Mivel hiszünk a sikerben, minden hallgatónknak vizsgagaranciát biztosítunk.

Utazómajom.hu: Mi a helyzet azokkal, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének külföldre költözni és ott dolgozni?

TEFL.hu: Lehetőség van online oktatásra is. Ez azt jelenti, hogy egy online platformon, webkamerán keresztül lehet angol órákat tartani, privátban vagy akár csoportnak is. Ez a fajta munka amellett, hogy kényelmes, rendkívül rugalmas is. Te döntöd el, hogy hány órát vállalsz, milyen időbeosztással és ütemezéssel. Az órabérek pedig, amit az ügynökségek kínálnak, jóformán duplái a magyar átlagnak.

Utazómajom.hu: Milyen visszajelzések érkeztek a végzett hallgatóktól? 

TEFL.hu: Nagyon pozitívak. Akik nálunk tanultak, a világ számos pontján helyezkedtek el. Van, aki Magyarországon maradt és online magánórákat ad, de van olyan is, aki már 6 éve Thaiföldön él Bangkokban. Megint más beutazta Ázsia nagy részét, az elmúlt években, mint szabadúszó TEFL oktató. Ez csupán néhány példa. A honlapunkon sok vélemény, tapasztalat és interjú fent van. Azt szokták mondani, hogy nem csupán új munkát találtak, amivel ott élhetnek és dolgozhatnak, ahol szeretnének, hanem egy egészen más életstílust is. Valóban, TEFL oktatónak lenni különleges dolog. A megszokottnál sokkal szabadabb és rugalmasabb életforma, amiben a magad ura vagy. Szó szerint az egész világ lehetőségeket tartogat a számodra, a kérdés csupán az, hogy melyiket választod.

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Egy akkreditált, gyakorlatot tartalmazó képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Angol anyanyelvi oktató fog fejleszteni a képzés alatt. Nem kell utaznod, tanterembe járnod,  bárhol lehetsz a világban akár Magyarországon, akár külföldön. A képzés ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon. Eddig a képzésünkön részt vett személyek mindegyike el tudott helyezkedni a támogatásunkkal.

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Több éves 

tapasztalat magyarok elhelyezésében.

Élethosszig tartó támogatás

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

Küldj emailt: info@tefl.hu

Hívj minket: 06 70 3229474

Skype azonosító: tefl_hungary

Viber-en és WhatsApp-on is

06703229474

Az oldal a W.E.C.I. Institute Hua Hin tulajdona. Az iskola államilag akkreditált intézmény.

Magyarországi közvetítők: TEFL Hungary Szolgáltató Betéti Társaság és TEFL International Szolgáltató Betéti Társaság.

W.E.C.I. Institute Hua Hin copyright © 2003-2021. Minden jog fenntartva.