English Class

TOEIC nyelvvizsga

A TOEIC (Test of English in International Communication) az Educational Testing Service (Princeton, USA) által kifejlesztett nyelvvizsga. A világ jelenleg legelfogadottabb nemzetközi nyelvvizsgája, évente több mint 7 millión vizsgáznak. Akárcsak a TOEFL (a fejlesztő szintén az ETS) a maga nemében teljesen egyedülálló nyelvvizsga. A TOEIC tesztet a világ vezetői vállalatai, multinacionális cégek, egyetemek, továbbképző intézmények, fejvadászok és HR menedzserek is egységesen elfogadják és kérik.

A TOEIC® LISTENING & READING VIZSGAFORMÁTUMA

Listening Comprehension - 45 perc - 100 kérdés a rész feladatainak száma

I. rész - Fotó értelmezése 10 feladat
II. rész - kérdés-válasz 30 feladat
III. rész - 10 párbeszéd, 3 kérdésenként 30 feladat
IV. rész - 10 vélemény, 3 kérdésenként 30 zadań

Reading Comprehension - 75 perc - 100 kérdés a rész feladatainak száma

V. rész - mondat kiegészítése 40 feladat
VI. rész - szöveg kiegészítése 12 feladat
VII. rész
szöveggel kapcsolatos 28 feladat
kérdések két egymással kapcsolatban lévő szöveggel kapcsolatban 20 feladat

A TOEIC® A1-től C1 szintig méri a nyelvi kompetenciát, a Listening & Reading vizsgamodul a hallás utáni szövegértésre, illetve az olvasott szöveg értésére helyezi a hangsúlyt.

TOEIC® L&R teszt 200 feleletválasztós tesztkérdésből áll, amely a Listening Comprehension (100 kérdés) és a Reading Comprehension (100 kérdés) részekre oszlik. A vizsga eredménye a 10-től 990 pontig terjedő, precíz eredmény kimutatás a vizsgázó erősebb és gyengébb oldalának leírásával, valamint a vizsga eredményétől függően öt különféle szintből áll. A vizsga továbbfejlesztett változata mindenekelőtt:

 • nagy hangsúlyt fektet a nyelv gyakorlati használatára

 • a Listening részben 4 külön nyelvi dialektus van (kanadai, brit, amerikai, ausztrál)

 • a munkahelyi környezetben nagy hangsúlyt fektet a szóhasználat értelmezésének ellenőrzésére

 • nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelv használatára, a tények és információk kifejezésének ellenőrzésére
   

A TOEIC az angol nyelv tudásának szintjét a kezdőtől a professzionális szintig méri. A vizsgára való jelentkezéskor a vizsgázó nincs kategóriába sorolva, hogy például középfokú nyelvvizsgát szeretne tenni. A vizsgázók mind ugyanazt a tesztet töltik ki és az elért pontszám alapján lesznek értékelve és kapják meg a megfelelő szintű nyelvvizsga bizonyítványt. Az összesített pontozás 10 és 990 pont között van. Nincs sikertelen vizsga, nincs bukás!

A TOEIC Listening and Reading vizsga kiegészíthető a TOEIC Speaking and Writing teszttel, a kettő együtt honosítható Magyarországon.
 

Szóbeli vizsga részei:
– Rövid szövegek felolvasása
– Képleírás
– A vizsgázó magáról válaszol kérdésekre
– Kérdések megválaszolása egy információs tábla segítségével
– Problémamegoldás
– Véleménykifejtés

 

Íráskészség:
– Mondatok alkotása képek és megadott kifejezések használatával
– E-mail írás
– Véleménykifejtő esszé 300 szóban

 

Miért érdemes a TOEIC nyelvvizsgát választani?

 • Magyarországon jó a felvételinél, a diplomához, nyelvpótlék igényléséhez megfelelő pontszám esetén

 • Egyszerre biztosít egy világszerte ismert nemzetközi és egy Magyarországon is elismert vizsgabizonyítványt

 • Egynyelvű, komplex, általános vizsga.

 • Nem lehet rajta megbukni és a nyelvtudás szintjét sem kell előre meghatározni, mindenki a tudásának megfelelő pontszámot kap

 • Senkinek sem vész el a befizetett pénze, nemzetközi bizonyítványt kap minden vizsgázó

 • Behatárolható a szükséges szókincs, akár 3 külön modulban is letehető, könnyebb rá a felkészülés

 • Nincs vizsgáztató tanár, ugyanis számítógépen keresztül, online történik a vizsga, ami nagyban csökkenti a vizsgadrukkot, feszültséget

 • Rugalmas időpontok, Magyarországon több helyszín, egyedülállóan gyors eredményközlés, kedvező ár


Hallgatóink véleménye a TOEIC vizsgáról:

„Minden szükséges tananyagot megkaptam ingyen a TEFL Hungary munkatársától, ezért több próbavizsgát is tudtam csinálni a felkészüléskor. A próbavizsgák olyannyira tükrözik a valós vizsgát, hogy majdnem pontosan ugyanannyi pontot értem el a próbavizsgán, mint a valódin. Nem volt szükség felkészítő tanárra, a magam tempójában tudtam felkészülni a kapott tananyag tanulmányozásával, rengeteg pénzt és időt spóroltam. Már kézhez is kaptam a nyelvvizsgámat 90%-ot értem el a vizsgán, nagyon hálás vagyok az oktató anyagokért!” - Lajos

„A vizsga egyik óriási előnye számomra, hogy végig computer alapú, még a szóbeli rész is. Nincs vizsgáztató tanár, sokkal kevésbé izgultam. A vizsgafeladatok rendkívül életszerűek, valóban az életben használt szituációkat kell megoldani és nem az esőerdők kiirtásáról van szó, mint sok más nyelvvizsgán. Az eredményeimet Amerikában értékelték az ETS anyanyelvi szakértői, részletesen tájékoztatva az aktuális nyelvtudásomról, arról, hogy mik az erősségeim és miben kell még fejlődnöm. A vizsgám várakozáson felül sikerült, nagyon elégedett vagyok! Annyival más ez a vizsga, mint a többi, csak ajánlani tudom mindenkinek!” – Dávid
 

Ha Te is szeretnéd megszerezni ezt a világszinten elfogadott nagyszerű vizsgát,

fordulj a TEFL Hungary csapatához bizalommal! 

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2021/001367) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és a karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!