top of page
Student With Face Mask

TEFL a koronavírus idején

online2_edited.jpg
nicole-daughter-online-learning-630x420.

Milyen lehetőségeim vannak most online tanítani?

 

Az online oktatás virágkorát éli jelenleg, soha nem volt ekkora igény rá. Ez annak köszönhető, hogy világszinten számos iskola bezárt és a gyerekeknek otthonról kell tanulniuk, természetesen az angol nyelvet is. Maguk az állami és magán oktatási intézmények döntöttek így, mint alternatív megoldás. Aki most online akar tanítani, annak tengernyi lehetősége van. Az akkreditált TEFL képesítéssel és a tőlünk kapott referenciával, segédletekkel és támogatással pedig a legjobb esélyekkel tudsz belevágni.

 

Írtunk egy cikket az online tanítással kapcsolatban, amiben két TEFL diákunk beszámolóját is olvashatod: https://www.tefl.hu/onlinemunka

 

Érdemes most elvégeznem a képzést?

 

Voltak válságos idők ezelőtt is, melyek negatív hatást gyakoroltak a gazdaságra, utazásra, külföldi munkavállalásra. A nyelvoktatásra azonban mindig szükség volt és a jövőben is szükség lesz. A személyes, tantermi oktatás vagy az online oktatás keretében, esetleg ezek kombinációjában. A gyerekek fejlődéséhez fontos a személyes jelenlét, az interakció, az érintkezés. Ezért kijelenthetjük, hogy a korlátozások végeztével a legtöbb iskola vissza fog térni a hagyományos tantermi oktatásra, tehát ugyanúgy lehet majd külföldön TEFL oktatóként dolgozni, mint azelőtt.


Igaz, hogy a korlátozások negatív hatással vannak az országok és a világ gazdaságára, de bárhogy is alakuljon, aki már most felkészül annak sokkal több lehetősége lesz a későbbiekben. Ahogy a fenti részben taglaltuk, az oktatásban nagy lehetőségek rejlenek. Ezért a TEFL végzettség egy kiváló befektetés, melyet biztosan tudsz majd kamatoztatni. Ráadásul csak egyszer kell megszerezned, és soha nem fog elévülni.

 

A TEFL oktatás és nyelvoktatás még a jelenlegi világhelyzetben sem állt le, minden ország prioritással kezelte az új körülményekben a nyelvoktatást. Az oktatás államilag védve és támogatva van világszinten. A TEFL állások tehát a mostani átmeneti időszakban és a későbbi helyreállt körülmények között is biztos megélhetést nyújtanak.

 

Mi mindig segíteni és támogatni fogunk. Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek és partnerintézményeinknek köszönhetően a legjobb álláslehetőség közül tudsz válogatni, legyen szó online vagy külföldi munkavállalásról. Hiszünk az élethosszig tartó együttműködésben és támogatásban, így korábban végzett hallgatóink is bizalommal fordulhatnak hozzánk, akár hónapokkal / évekkel a képzés befejezése után.

 

Az akkreditált, online TEFL képzésünkbe itt tudsz betekinteni: https://www.tefl.hu/betekintes

Mit tudunk tanácsolni a koronavírus idejére?

 

- Kövesd a híreket, tartsd be a kormány által meghozott intézkedéseket

- Végezd a munkádat otthonról, válaszd az online TEFL oktatást

- Maradj kapcsolatba velünk, így első kézből tudunk tájékoztatni a külföldi munkavállalás fejleményeiről

- Ha még nem rendelkezel TEFL képesítéssel, akkor használd ki a szabadidődet és szerezd meg most

- Amennyiben anyagilag megterhelő a tandíj, akkor válaszd a kedvező részletfizetési lehetőséget

- Tervezz a jövőre, gondolkodj pozitívan! Ez az, ami átsegít a jelenlegi nehéz helyzeten

89354767_667090754102506_419997196526131

Kitartást és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!

Kételyeid vannak a külföldi TEFL oktatással és munkavállalással kapcsolatban a kialakult helyzetben? Nem vagy biztos az alternatív online álláslehetőségekben? Érdemes egyáltalán most megszerezni a TEFL végzettséget? Ezek a kérdések sok mindenkit foglalkoztatnak, ebben a cikkben igyekszünk választ adni. A szakértők, külföldi iskolák és az online cégek beszámolói alapján képet tudunk alakítani a jelenlegi és jövőbeni kilátásokról.

 

Fontos információ, hogy az akkreditált TEFL képzésünket továbbra is 100%-ban online tudod végezni, az otthonod kényelméből és biztonságából. A gyakorlat is online történik videón keresztül, melyet felhasználhatsz majd referenciaként az álláskereséskor. Sokan több szabadidővel rendelkeznek a kialakult helyzet miatt, ezért most van igazán idejük a képzéssel foglalkozni.

Amíg a határok zárva vannak, addig pedig online végezheted a tanítást, vagy magántanítványokat vállalhatsz. Természetesen, ahogy eddig is, továbbra is segítünk és támogatunk a megfelelő állás megtalálásában, illetve informálunk a lehetőségekről.

 

Mi a jelenlegi helyzet a külföldi tanítással?

 

Ideiglenesen az utazásokat korlátozták világszinten. Abban mindenki egyetért, hogy sokáig nem tartható fenn ez a drasztikus helyzet, ezért biztosak vagyunk benne, hogy az országhatárok belátható időn belül meg fognak nyílni és újra lehet majd utazni, külföldön munkát vállalni. Több mint 50 országban tudsz majd elhelyezkedni a TEFL képesítéseddel. A kérdés persze az, hogy mikor áll vissza minden a régi kerékvágásba?

Van okunk bizakodni, mert már most több ország bejelentette, hogy megnyitja a határokat. A külföldi iskolák többségében pedig már megkezdődött az oktatás. Már most sok iskola hirdetett meg állásajánlatokat az új tanévre és keres TEFL oktatókat, amiből jól látszik, hogy az igény ugyanúgy megvan, sőt még nagyobb, mint azelőtt. Ez abból adódik, hogy rengeteg oktató, a járványra való tekintettel felmondta az állását és hazaköltözött, így rengeteg pozíció megüresedett.

- Frissítés (2020 augusztus) : egyre több ország nyitja meg a határait. A belépéshez tesztre vagy 2 hetes karanténra van szükség. Ez nem kedvez a turistáknak, de azok akik hosszútávra, dolgozni mennek - mint a TEFL oktatók - ez egy igazán jó hír. Ázsiában különösen szigorúan veszik a vírus kérdést, de már ezen országok is tervezik a nyitást (teszt és karantén betartásával). A helyzet hónapról hónapra javul, de egyenlőre jobb választás várni és az online, otthonról végezhető munkát választani vagy a magánoktatást.

- Frissítés (2021 május) :  a korlátozások végre kedvező irányba módosultak, az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra. Ez azt jelenti, hogy aki a magyar határnál vagy a repülőtéren be tudja mutatni az itthon kiállított védettségi igazolványt az úti okmányával együtt, mentesül a karantén-kötelezettség vagy az azt kiváltó negatív PCR tesztek bemutatása alól. A korlátozás nélküli utazásra már nem sokat várnunk, már most vannak olyan országok, ahová szabadon beutazhatunk. (védettségi igazolvánnyal vagy anélkül)
Ilyen országok például: Horvátország, Lengyelország, Románia, Görögország, Dominika, Mexikó , Zanzibár, stb.

További információk

91537734_2773300516079945_39865736117616

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Mindenki hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és a karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page