top of page

Küzdelem a tanulási zavarok ellen

Ma, április másodikán van az Autizmus Világnapja. Ez a dátum, azonban nem csak az együttérzésről és nyitottságról szól, hanem a tudatosságról és a tenni akarásról is.


„A 2002/2003-as tanévben még csak 630 gyerek volt a magyar oktatási rendszerben, aki autizmus spektrumzavarral küzdött. A 2018/2019-es tanévben már 5797 autista diák volt az iskolákban, óvodákban. A tavalyi tanévben pedig a számuk megközelítette a tízezret.” A Központi Statisztikai Hivatal ezen elemzéséből jól látható, hogy Magyarországon – és a világon is -, az autizmus spektrumzavarral küzdő gyermekek száma évről-évre nagymértékben növekszik.


A TEFL oktatók munkájuk során, tehát bizonyosan fognak ilyen nyelvtanulóval találkozni. Bár vannak speciálisan felkészült szakemberek, fontos, hogy mi is rendelkezzünk a megfelelő tudással és  kompetenciákkal, hogy munkánk során a legjobbat hozzuk ki az autizmussal vagy más tanulási nehézségekkel (diszlexia, ADHD stb.) küzdő diákokból. Ebben segít a TEFL.hu által összeállított új akkreditált modul, mely része lesz a hamarosan induló 168 órás TEFL tanfolyamnak (Level 5).


Az új modul struktúrája: Special Education Needs (SEN)
Unit 1: Introduction to Special Educational Needs (SEN) Teaching
Unit 2: Common types of SEN
Unit 3: Supporting Pupils with Special Educational Needs
Unit 4: Supporting Pupils with Autism
Unit 5: Supporting Pupils with Dyslexia
Unit 6: Supporting Pupils with ADHD


Olvass bele a tananyag első részébe! KATTINS


Mint az látszik, a modul komoly elméleti és módszertani tudásanyagot ad át a TEFL oktatónak, melynek keretében megismerheti a leggyakoribb tanulási zavarok fajtáit és az azokra adható pedagógiai válaszokat a nyelvoktatásban.


Az autizmus spektrumzavar mellett, kiemelt figyelmet fordítunk a diszlexiára, és az ADHD-ra vagyis figyelemzavarra. Magyarországon a 6-18 éves korosztályban 70 ezerre tehető az ADHD-s gyermekek száma, így minden iskolai osztályban lehet legalább egy figyelemzavarral küzdő tanuló. A gyermekek 10-20% küzd diszlexiával, vagy más olvasási nehézséggel. A globális tendenciák hasonló számokat mutatnak, így akár Magyarországon, akár külföldön, hétköznapi szinten applikálható a megszerzett tudás.


Fontosnak tartjuk a tanulási nehézségekkel küzdő diákok támogatását, illetve a nálunk végzett TEFL oktatók folyamatos, naprakész fejlesztését. Így azok számára, akik már elvégezték a TEFL.hu 120 órás TEFL képzését, április 30-ig díjmentesen biztosítjuk az új Special Educational Needs modult!


Itt tudsz hozzáférést kérni a tananyaghoz: info@tefl.hu

1 (2).jpg
2 (1).jpg
3 (1).jpg
4 (1).jpg
bottom of page