top of page

TEFL képzés dióhéjban - 7 lépésben

Válaszd a legjobb képzést, amellyel mindezt megvalósíthatod!

Jelentkezés a képzésre

A jelentkezési lap és az egyéni adatok megadása után át tudod olvasni a képző intézmény (felnőttképző) és közted (hallgató) létrejött Felnőttképzési Szerződést. Miután leadtad a jelentkezési lapot és elfogadtad a részvételi feltételeket, küldjük a jelentkezésed visszaigazolását, melyben megtalálod majd a díjbekérőt amely tartalmazza a tandíj befizetéséhez szükséges tranzakciós adatokat, illetve a szerződést is a mellékletben.

Ha szeretnél belevágni életed egy új fejezetébe, mely számos kalandot és élményt rejt, a következő gombra kattintva tudod leadni a jelentkezésed az interaktív, online TEFL képzésre:

Hozzáférés a tananyaghoz

A tranzakció beérkezése után hozzáférést biztosítunk a TEFL.hu online platformján keresztül a tananyaghoz, így megkezdheted a tanulmányaidat.

 

Az online tananyag 6 modulból áll. Ezek feldolgozása egyénileg, saját tempóban történik. Magasan képzett és gyakorlott, angol anyanyelvű TEFL oktató segít és vezet végig a modulokon. Minden modul után 1 órás online konzultáción vehetsz részt, ahol mélyebben megbeszélhetitek a tananyagot és a felmerült kérdéseid. A kapcsolattartás e-mailben, illetve online konferancia programokon keresztül (Zoom, Skype stb.) történik.

Tananyag részei

Az interaktív, online TEFL képzés tananyaga 6 modulból áll: Introduction to Teaching English as a Foreign Language, Lesson Planning, English Grammar, TEFL Methodology, Classroom Management, Teaching Practice.
A modulok nevéből látszik, hogy a tanfolyam nagyon komoly hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre, ahol a szakmai tudnivalók, pedagógiai módszerek kerülnek a fókuszba.  Eközben az elméleti részre (nyelvtan, szókincs, mondatszerkesztés stb.) is kitér az anyag és fejleszti a tanuló már meglévő elméleti tudását.

Vizsgákról bővebben

Minden modul végén záróvizsga van. Ennek teljesítése után tudsz továbbhaladni a következő modulra. A modulzáró vizsgák feleletválasztós tesztek, vagy esszé kérdések. A vizsgák eredményét az online konzultáció során tudod egyeztetni az oktatóddal.


A 6. modul után a záró vizsga (final exam) kulcsfontosságú állomás a TEFL képzésben. Itt mutathatod meg, mennyit fejlődtél a képzés alatt, illetve hogyan alkalmazod a tanultakat. A vizsga két részből áll, az első a felkészülés, amelyben elkészíted a kiválasztott témában az óravázlatod. A második lépés ennek online prezentálása az oktató részére, konferancia programon keresztül.

Képzés sikeres teljesítése

Ha mind a 6 modult és a záróvizsgát is sikeresen teljesítetted, az oktató elkészíti a tanfolyami értékelésedet és ezzel befejezheted a képzést. Az interaktív, online TEFL képzést a CPD Certification Service akkreditálja, így a képzés után a CPD állítja ki számodra az angol nyelvű certifikációt. A TEFL International Group Kft. illetve a képzés akkreditációjáról itt tudsz bővebben olvasni: https://www.tefl.hu/akkreditacio

Munkakeresés

Miután megkaptad az okleveled, hivatalosan is TEFL oktató lettél, itt az ideje az álláskeresésnek! Ehhez a tanfolyam végén biztosítunk egy tájékoztató cikket, mely a munkakeresés lehetőségeivel és buktatóival, a jó önéletrajz titkaival illetve saját gyakorlati tapasztalatainkkal foglalkozik. Egyúttal részt vehetsz az utolsó konzultáción a képzés oktatójával, aki segít felkészülni, hogyan vegyél profin részt egy angol nyelvű állásinterjún.
 

Továbbá felveszünk a TEFL.hu zárt facebook oldalára, ahol napi szinten kerülnek fel általunk jónak ítélt álláshirdetések a világ szinte minden pontjáról. Te döntheted el, hogy külföldön melyik országban, melyik oktatói állást szeretnéd megpályázni. Egy másik opció, hogy online fogsz oktatni (magán vagy csoportos órák keretében), mivel egyre több ügynökség és oktatási intézmény keres online TEFL oktatókat. Mindkét út számos lehetőséget és biztos megélhetést tartogat!

Sikeres elhelyezkedés

Ha sikerült megtalálnod a megfelelő állást, munkába is állhatsz. A tanfolyamon alapos felkészítést kaptál, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. Alkalmazd a tanultakat és mindig személyre szabottan foglalkozz a diákjaiddal! Az első időszakban mindig készülj fel előre az óráidra, amíg nem teszel szert megfelelő rutinra! Végezd lelkiismeretesen a munkád!
Tapasztalni fogod, hogy egy TEFL oktató élete mennyivel más, milyen különleges! Rengeteg örömet fogsz találni a munkádban és abban az impulzus gazdag környezetben, amelyben élsz! Hamarosan benned is megfogalmazódik az a gondolat, amely minden TEFL oktatóban: Ez volt életem legjobb döntése!

+TIPP:

Rengeteg érdeklődést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy hol lehet a legkönnyebben elhelyezkedni, mint TEFL oktató. Fontos kiemelni, hogy az egész világon nagy szükség van TEFL oktatókra, jelenleg azonban a legnagyobb igény és a legtöbb szabad állás Dél-Ázsiában van. Több éves nemzetközi együttműködés és kiterjedt kapcsolatrendszerünk révén örömmel segítünk számodra az álláskeresésben! Jelenleg a legnagyobb kedvenc Thaiföld, amely egy egzotikus de mégis sok tekintetben európai színvonalú ország, remek fizetéssel és rengeteg lehetőséggel. A végzett hallgatóink nagy része Thaiföldre megy tanítani, de közülük is szeretnénk kiemelni Mártit, aki már több mint 7 éve dolgozik ott, mint TEFL oktató. A vele készült helyszíni beszámolót és interjút itt olvashatod: https://www.tefl.hu/interju

+TIPP:

Sokan kérdezitek, hogy melyik típusú nyelvvizsga a legjobb egy TEFL oktatónak, illetve melyik jelent előnyt az állásinterjúkon, pályázatokon. A világ legelfogadottabb nemzetközi nyelvvizsgája a TOEIC (Test of English in International Communication). Egy TEFL oktatónál előnyt jelent ha rendelkezik vele, sőt bizonyos országokban (pl. Thaiföld) törvényi előírás. Képzésünk elvégzése után ingyenesen biztosítunk online vizsgafelkészítőt, hivatalos tananyaggal és hanganyagokkal, illetve két próbavizsgával. A TOEIC-ről bővebb információt itt olvashatsz: https://www.tefl.hu/toeic

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page