top of page
Garden Path

Élj és dolgozz Olaszországban, a "dolce vita" országában!

Olaszország egyike a leghíresebb országoknak, ahova rengetegen szeretnének eljutni! Történelméről rengeteget hallottunk és nem véletlenül népszerű a turisták körében, hiszen az olasz csizma meseszép tájain életre szóló élményeket gyűjthet mindenki. Változatos a táj, csodálatos tengerpartok, óriás hegyvonulatok és hihetetlen mennyiségű történelmi, valamint kulturális látnivaló vár mindenütt, bármelyik részét is választjuk!

Ízletes ételek, kellemes éghajlat, gazdag történelemi örökség és Dolce Vita, azaz az édes élet érzése. Mi mást is kívánhatna az aki külföldön szeretne TEFL oktatóként dolgozni? Nem csoda, hogy sokan ezt a különleges országot választják. Az angol magánoktatás nagyon népszerű Olaszországban. Igaz, a többség tanul angolul az iskolákban, viszont a beszédre kevés hangsúlyt fektetnek és az oktatás színvonala sem nevezhető minden igényt kielégítőnek. Aki szabadúszóként szeretne oktatni annak Olaszország rengeteg lehetőséget tartogat! A másik népszerű választás a magániskolákban való tanítás. A megélhetési költségek alacsonyak, így kényelmes életed lehet, akár kevesebb munkával is.

efl-teacher-in-italian-summer-camp-italy

Hol és milyen feltételekkel tudok dolgozni?

A legnépszerűbb részek Szicília, Calabria, Puglia valamint olyan népszerű helyek, mint Róma, Milánó, Velence, Firenze, Nápoly, Bologna, Szardínia, Adriai-tenger partja. A fizetések nagymértékben változnak az iskola típusától, helyétől függően. A teljes munkaidős állások átlagos fizetése körülbelül 1300 -1600 dollár havonta. A fizetések általában magasabbak Észak-Olaszországban, mint délen. Az üzleti angol nyelv tanítása nagyon jövedelmező lehetőség. A magánoktatás pedig nagyszerű módja annak, hogy plusz pénzt keressen egy TEFL oktató.

Követelmény a 120 órás TEFL végzettség, emellett előnyben részesítik azokat akik diplomával rendelkeznek. A tanév két félévből áll. Az első félév szeptemberben kezdődik és februárban ér véget. A második félév februárban kezdődik és júniusban ér véget. Van lehetőség nemzetközi nyelviskolákban, állami iskolákban, magániskolákban, szabadúszóként vagy nyári táborokban is oktatni. Az Uniós állampolgárokat részesítik előnyben.

Miért érdemes Olaszországban dolgoznod  TEFL oktatóként?
 

 • Éghajlat. Európa egyik legnagyobb népsűrűségű országa, kellemes mediterrán éghajlattal. Az ország közel négyötöde hegyvidéki vagy dombos.
   

 • MűvészetOlaszország a reneszánsz szülőhelye, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Botticelli, Titian, Donatello, Giotto otthona.
   

 • Az ókori világ emlékei.  Az ókori Róma romjai, mint a Colosseum, Forum Romanu és a római szellemváros, Pompei. A legjobb állapotban fennmaradt görög templomok közül néhányat pedig Szicíliában találhatsz meg, amely egykor az ókori Görögország része volt.
   

 • Olasz konyhaAz egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. Rendkívül változatos, hiszen minden tartománynak meg van a saját jellegzetes étele, itala. A remek éghajlati viszonyoknak, a sok napsütésnek és a tenger közelségének köszönhetően kiváló alapanyagok teremnek az országban.
   

 • Életszemlélet. Sokan szeretnénk megtapasztalni a fesztelen olasz életmódot, a La Dolce Vitát, avagy az édes életet. Az olaszok nem azért élnek, hogy dolgozzanak, hanem azért dolgoznak, hogy éljenek, hogy jó ételeket ehessenek, finom borokat ihassanak, hogy magasztos művészeti értékeket csodálhassanak meg a romantika tökéletességében.
   

 • Látnivalók. Olaszország hatalmas, rengeteg impozáns és remek látnivalóval, különleges romokkal és gyönyörű partokkal. A kultúrája kézzel tapintható, és ott tartózkodásod alatt Rád is rád ragad majd az izzó dolce vita.
   

 • Stílus. Fontosnak tartják a külső megjelenést, az alkalomhoz illő stílust és az egyediséget is. Remek érzékük van hozzá. Nem félnek a csillogástól, odafigyelnek a jó minőségű kiegészítőkre és magabiztosak. 

Breakfast Date
Pasta Pesto

Más országok is érdekelnek?

Olvasd el cikkünket SpanyolországrólThaiföldről, Vietnámról, JapánrólCosta Ricáról, Mexikóról vagy Törökországról.

Olaszország mellett még több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL végzettséggel. Tekintsd meg tájékoztatónkat az országokról: https://www.tefl.hu/kulfoldon

Online szeretnél otthonról dolgozni? A következő tájékoztatót érdemes elolvasnod: https://www.tefl.hu/onlinemunkak

20200228_140155.jpg
g2.jpg

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page