top of page
Small Street in Japan

Élj és dolgozz a felkelő Nap országában, Japánban!

Úgy érzed, hogy vonz Japán sokszínű kultúrája és tradíciói? Emellett egy modern és rohamosan fejlődő országban szeretnél élni? Jó hírünk van! Az angol nyelv tanítása által most lehetőséged van dolgozni ebben a méltán népszerű országban. Mivel nagyon nagy az igény a TEFL oktatókra, így kijelenthetjük, hogy ez az egyik legjobb módja a hosszútávú letelepedésnek. Hogy miért érdemes Japánt választanod? Ezt foglalja össze ez a cikk.

A shinto-szentélyektől a shogun-kastélyokig Japán talán a legnagyobb kulturális élményt nyújtja az ázsiai régióban. 47 tartomány és több száz város közül tudsz választani, hogy hol szeretnél élni és dolgozni. Nincs rossz választás, mindegyik más és más, egyedi. Japán több mint 3000 szigetből áll, de a főbb szárazföldi részei Hokkaido, Honshu, Shikoku és Kyushu. Igaz, hogy az ország nagyon sűrűn lakott, viszont 75%-át hegyvidék és erdő teszi ki, így az is megtalálhatja a számítását aki természetre vágyik.

 

Ázsiában van talán a legtöbb lehetőség a TEFL tanároknak, Japán pedig élen jár az angolt oktatók foglalkoztatásában. A japánok kötelezővé tették az angol nyelv tanítását minden állami iskolában, 5 éves kortól kezdve a középiskola befejezéséig. A gyermekek tanulásának ez a széles köre nagy piacot nyitott meg az angol tanítói állások számára Japánban. A felnőttek is szeretnének angolt tanulni, így a nyelviskolák is nagyon népszerűek és minden városban jelen vannak. Azok, akik Japánban szeretnének angolt tanítani, egész évben munkát találhatnak. A TEFL oktatókat csak a repülőjegy és az albérlet / rezsi költségek terhelik.

182_AdobeStock_159259966_teach-japan-tef

Mi szükséges ahhoz, hogy Japánban élhessek és dolgozhassak mint TEFL oktató?

Ha először olvasol a TEFL lehetőségről, akkor fontos tudnod, hogy a tanításhoz nem kell tanári diplomával rendelkezned, sőt tanári tapasztalattal sem! (persze előnyt jelent) Viszont szükség van egy diplomára bármely területről, és folyékony angol nyelvtudásra.


A TEFL kurzus által képes leszel oktatni, úgy hogy nem kell tudnod a helyi nyelven. Ez a lehetőség mindenkinek szól, aki beszél angolul, kortól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül! Élj Magyarországon, vagy akár külföldön, a képzést teljesen online, otthonról el tudod végezni pár hét alatt. Utána pedig segítünk az elhelyezkedésben Japánban, illetve több mint 50 országban, vagy akár online.

Miért érdemes Japánban dolgoznod TEFL oktatóként?
 

 • Időjárás: Nem sok ország kínál olyan változatos időjárást mint Japán. A déli szubtrópusi Okinawa gyönyörű tengerpartjaitól az északi havas, hegyvidéki Hokkaidoig minden éghajlat megtalálható ebben a sokszínű országban. A választás a Tiéd!
   

 • Innováció: A Nintendo szülőhelye sokkal fejlettebb technológiát kínál, mint a videojátékok. A korszerű robotikától a zenét játszó, fűtött ülésekkel felszerelt számítógépes WC-kig, Japánban a fejlett technológia mindenhol fellelhető. Ne felejtsd el meglátogatni Akihabarat, Tokió elektronikai kerületét, és készülj fel arra, hogy nem lesz könnyű kiutat találni a kütyük labirintusából.
   

 • Sake! : Egyetlen japán kirándulás sem teljes a “Sake íz” kóstolása nélkül, és nincs jobb hely erre, mint a Hirosimától keletre található Saijo Sake fesztivál. Ez az éves fesztivál minden októberben kerül megrendezésre. Viszont fontos, hogy csak mértékkel a kóstolással, mert a dolgok könnyen váratlan fordulatot vehetnek.
   

 • Sushi: Mi lenne jobb módszer a valódi sushi megtapasztalására, mint az, hogy frissen, közvetlenül a Csendes-óceánból fogott halakkal készülve tudd megízlelni. A tenger gyümölcseinek szerelmesei feltétlenül látogassanak el a helyi halpiacokra, különösen a Tokiói Tsukiji piacra, amely a világ legnagyobb tenger gyümölcseinek nagykereskedelmi piaca, ahol több ezer tonna halat és kagylót (ennek nagy része élő) adnak el a szupermarketeknek, japán éttermeinek és a világ minden országának.
   

 • Félelmetes pontosságú tömegközlekedés: Ha ülést foglalsz Japánban, akkor megtapasztalhatod a Tokió metró útvesztőjének csodáit, a szomszédos országokba tartó nagysebességű vonatokat és még sok minden mást. Ha időben el akarsz jutni valahova, akkor imádni fogod Japán közlekedési rendszerének pontosságát, amely a világ egyik legfejlettebbje és leghatékonyabbja.
   

 • Tokió: 35+ millió ember él Tokióban, így a japán főváros a világ legnagyobb városa. A császári palotákatól és az ősi sintó szentélyektől kezdve az ultramodern felhőkarcolókig, a káprázatos bevásárlóközpontokig, a kulináris és éjszakai szórakoztató látványosságokig, Tokió mindenkinek kínál valamit, és nem szabad kihagyni annak, aki Japánban angolt tanít.
   

 • Sport: A baseballtól, a golftól és a futballtól a hagyományosabb karate és sumo nemzeti sportokig, a japán sportesemények mindig tele vannak rajongókkal töltött stadionokkal! Ezenkívül a külföldi angol tanárok számára a helyi ligákban és tevékenységekben való részvétel nagyszerű módja annak, hogy bekapcsolódjunk a helyi közösségbe.
   

 • Fesztiválok: Vagy ahogy mondani szokták Japánban, a “matsuri”, egész évben és az egész országban történik, és nagyszerű lehetőségeket kínál a hagyományos japán kultúra megismerésére. Szó szerint ezer ilyen fesztivált tartanak országszerte évente, de a leghíresebb matsuri, a Yonago City lámpásfesztivál, a Sapporo hófesztivál és az Okayama City meztelen férfi fesztiválja.
   

 • Cseresznyevirág (Sakura): Ha szeretnéd tudni miért a tavasz Japán egyik legnépszerűbb évszaka, akkor a válasz, mert ez a cseresznyevirágzás időszaka. Minden évben, néhány héten át, márciusban és áprilisban (és néha májusban is) a nemzet finom rózsaszín virágokba öltözik és az emberek a helyi parkokba és kertekbe gyűlnek, hogy megünnepeljék a tavasz érkezését és szépségét.
   

 • Történelem: Nem sok ország büszkélkedhet olyan ősi és gazdag történelemmel, mint Japán. Az ókori császárok és a középkori katonai uralkodók misztikájától kezdve a Meiji-időszakon keresztül, az egyik legfontosabb nemzetközi hatalommá válásáig, Japán történelme sokszínű és lenyűgöző. Fedezd fel Kiotó bájos történelmi kerületeit és Nara régi fővárosának ősi kastélyait, ahol egy séta a Todaiji-templomon keresztül azonnal elvisz egy évszázadokkal ezelőtti időutazásra.
   

 • Angol tanítás: Mi lehetne jobb módja annak, hogy teljes mértékben megtapasztald ezt a sokszínű kultúrát, mint az, hogy belevágsz életed kalandjába és elhelyezkedsz TEFL oktatóként a felkelő Nap országában! Készen állsz? Mi készen állunk, hogy segítsünk, hogy valóra válhasson az álmod!

Girl in Kimono
Tempura Bite
Nara-Park.jpg
train.jpg

Más országok is érdekelnek?

Olvasd el cikkünket Spanyolországról, OlaszországrólMexikórólThaiföldről, Vietnámról, Costa Ricáról vagy Törökországról.

Japán mellett még több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL végzettséggel. Tekintsd meg tájékoztatónkat az országokról: https://www.tefl.hu/kulfoldon

Online szeretnél otthonról dolgozni? A következő tájékoztatót érdemes elolvasnod: https://www.tefl.hu/onlinemunkak

img_0085.jpg
1.jpg

Érdekel a lehetőség vagy kérdésed van?
Lépj kapcsolatba velünk:

Thanks! Message sent.

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page