top of page
Enjoying the View

Élj és dolgozz Brazíliában, a csodák országában!

Brazília Dél-Amerika legnépesebb (és egyik legnépszerűbb) országa. Mindenki számára tartogat valamit a lüktető helyi kultúrától és hihetetlen sporteseményektől kezdve az egész éjszakás bulikig és festői szépségű strandokig. Nem számít, hogy inkább a vad városi életet vagy a nyugodt magányt szereted, érkezés után biztosan találsz az ízlésednek megfelelő helyet. 

Országa a sok kontrasztnak és sok mesebeli természeti gazdagságnak, eddig nem felfedezett őserdőkkel, végtelen hosszú folyókkal, exotikus tengerparttal övezett szigetekkel és fantasztikus lakosokkal, akik meglepik a látogatókat kimeríthetetlen energiájukkal, fantáziájukkal és játákosságukkal. Földje az ízletes és olcsó konyhának, a minőséges hoteloknak és a jól működő viszonylag biztonságos úthálózatnak. Több kilométer hosszú tengerpartjai (7400 Km), melyeket pálmák tarkítanak, egész évben megfelelő feltételeket biztosítanak a fürdésre az Atlanti-óceánban. Sok TEFL oktatót vonz a helyi emberek vidám és barátságos természete, a bulizós légkör, és természetesen az időjárás, amely az ország nagy részén trópusi. A fiatalabbak különösen szeretik a brazil életmódot.

Brazilian Girls

Hol és milyen feltételekkel tudok dolgozni?

Brazília nagyszerű úti cél, ha nincs egy teljes éved arra, hogy elköteleződj egy ország mellett. Sokan 6 hónapra vállalnak oktatást, így ez pont belefér a 6 hónapos turista vízumba.

 

Népszerű városok Rio de Janeiro, São Paulo, Paulinia, Porto Alegre, Brasília, Recife, Belo Horizante, Florianopolis és Salvador.

Az oktatók átlagkeresete $800 - $1,100 között szokott lenni. Diploma bármely területről és a korábbi oktatási tapasztalat előny jelent. A tanév februártól decemberig tart. A normál teljes munkaidős szerződés heti 20-25 tanítási órát foglal magában. Sokan magántanítást vállalnak a munkahely mellett.

Miről nevezetes Brazília?
 

 • Több mint 150 éve a világ legnagyobb kávé-exportőre. A világ egyik legdrágább kávéfajtája is innen származik: a Fazenda Santa Inez egy kilója nagyjából 100 dollárba (28 000 ft) kerül.
   

 • Az itt található Praia do Cassino Beach-et a világ leghosszabb strandjának tartják, mintegy 240 kilométeren keresztül húzódik a Rio Grandétól az uruguayi határig.
   

 • Az USA után itt található a legtöbb repülőtér, több mint 4000 van belőle az országban.
   

 • A leggyakoribb vezetéknév a Silva, 20 millió brazil viseli ezt a nevet, azaz a lakosság 10%-a. A jelentése: erdő, dzsungel. Azok a gyarmatosítók és telepesek nevezték így magukat, akik a belső területeken telepedtek le.
   

 • Rio de Janiero a street art egyik legjelentősebb városa. Az elmúlt években engedélyezték a street artot a városi épületek nagy részén, így kidekorálhatóak a nem műemléki oszlopok és falak, valamint építkezési területek kerítései a tulajdonos beleegyezésével. A graffitit művészi szintre emelő alkotók kormányzati és városi támogatást is kapnak. Minden szeptemberben hatalmas street art fesztivált rendeznek Rióban.
   

 • Rio-t a szamba és karnevál fővárosának is tartják. Több mint 200 szamba-iskola működik itt, és 300 éve rendeznek karnevált.
   

 • A kontinensen Brazíliában készítik a legjobb barbecue ételeket. Az egyik legkülönlegesebb étel, amit sok helyen grillezve árulnak a picanha, azaz a marhafartő.
   

 • A kontinensen Brazíliában készítik a legjobb barbecue ételeket. Az egyik legkülönlegesebb étel, amit sok helyen grillezve árulnak a picanha, azaz a marhafartő.

Beach Ball
Carnival

A következő beszámoló jól összefoglalja egy TEFL oktató életét Brazíliában: “Egy éve dolgozom és élek Brazíliában. Időnként kihívást jelentett alkalmazkodni az élet ritmusához. Egy kisebb városban élek, ahol sokkal lassabban működnek a dolgok, mint amit megszoktam. Én azonban elfogadtam ezt, és nagyon élvezem, hogy több időm van a dolgok elvégzésére, és kevésbé rohanó élettempóban élhetek. Brazíliában jó az életszínvonal. Az árak alacsonyak, és egy kisebb városban élve több időm jut magamra. Szeretek biciklizni, főzni, társaságban lenni a barátaimmal. Azt javaslom, hogy legyél rugalmas és nyitott az új tapasztalatokra. Ne próbálj mindent irányítani a környezetedben. Készülj fel tartós barátságok kötésére ebben a csodálatos országban!- Erika

Brazília mellett még több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL végzettséggel. Tekintsd meg tájékoztatónkat az országokról: https://www.tefl.hu/kulfoldon

Online szeretnél otthonról dolgozni? A következő tájékoztatót érdemes elolvasnod: https://www.tefl.hu/onlinemunkak

IMG-2541_edited.jpg
105974827_756107611859862_8333968330134278063_n.jpg

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2021/001367) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page