top of page
Pyramid

Élj és dolgozz Mexikóban, a maják és az aztékok földjén!

Mexikó az az ország, amit egyszer mindenkinek látnia kell! A világ egyik legkedveltebb turista desztinációja több nyilvánvaló okból: a szinte örök napsütés, a halakban és gyönyörű korallokban gazdag azúrkék tenger, hófehér homokos tengerpartok, magas hegyek, vulkánok, egzotikus állatokkal és növényekkel teli dzsungelek, izgalmas képzőművészeti tárgyak és a lélegzetelállítóan fennséges ősi városok romjai mind olyan indokok, amiért érdemes akár a fél világot is átutazni!

Jelentősen megnövekedett az igény a TEFL oktatókra Mexikóban, mivel egyre többen szeretnének angolul tanulni. Ezt az idegen nyelvet választják a legtöbben (becslések szerint 24 millióan), utána következik a francia nyelv. Ennek ellenére a lakosságnak körülbelül 5%-a rendelkezik magas szintű angol nyelvtudással. A virágzó turizmus, export-import, üzleti élet és az USA-ba történő költözés reménye  miatt kiemelten fontos az angol nyelv elsajátítása. Foglalkozhatsz gyerekekkel vagy felnőttekkel, illetve az is előnyt jelenthet, ha van üzleti angol területen tapasztalatod. 

52607861_116407112803709_1988029349298700288_o.jpeg

Hol és milyen feltételekkel tudok dolgozni?


A legnépszerűbb városok Mexikóváros, Monterrey, Nezahualcóyotl, Tijuana, Cancún és Queretaro. Egy TEFL oktató  havi átlagkeresete 500-1000 dollár között mozog. Szabadúszóként az átlag órabér 6-10 dollár. Diploma előnyt jelent, de sok iskolában nem követelmény. A tanév augusztus közepén kezdődik és július közepén ér véget. Lehetőség van állami iskolákban, magániskolákban, önkéntesként vagy szabadúszóként is oktatni. A tapasztalat előnyt jelent, de nem mindenhol követelmény, így pályakezdőknek is ideális. Több mint 150 nemzetközi iskola van Mexikóban, ahol az órákat részben vagy egészben angol nyelven tartják.

Igaz, a fizetés nem túl magas, viszont a megélhetési költségek kifejezetten alacsonyak, így kényelmesen meg lehet élni belőle. Mexikó az egyik legolcsóbb ország a térségben. Vannak iskolák ahol ingyenes szállást biztosítanak, más iskolák segítenek megtalálni a megfelelő albérletet. A szabadidődben sok lehetőséged lesz utazni, kikapcsolódni, felfedezni Mexikó szépségeit!

Miért érdemes Mexikóban dolgoznod  TEFL oktatóként?
 

 • Mexikó a világ 14. legnagyobb országa. A föld legnépesebb spanyol nyelvű országa és Latin-Amerika legjelentősebb állama.
   

 • Több, mint 200 000 különböző növény- és állatfaj él Mexikóban, ezzel pedig a világ egyik legnagyobb biodiverzitású országa.
   

 • A mexikói ételek a világörökség részét képezik. Az egyik legfontosabb étel a tortilla, amely a taco és egyéb töltött tészta-alapú ételek fontos kelléke. Nem feledkezhetünk meg az egyik legfontosabb export termékéről sem, a tequiláról.
   

 • Mexikóban 27 különleges látványosság kapott helyet az UNESCO világörökségi listáján, ezzel pedig itt több világörökségi helyszín található, mint Egyiptomban, Görögországban vagy az USA-ban.
   

 • Köszönhetően a rengeteg kisebb-nagyobb őslakos indián csoportnak, Mexikóban több nyelv és nyelvjárás létezik, mint egész Európában.
   

 • Mexikóban a fogyasztói árindex kb. 14 százalékkal olcsóbb mint a magyar. A zöldség és a gyümölcs 30-50 százalékkal olcsóbb náluk, mint nálunk.
   

 • A mexikói kultúra az ősi indián, spanyol és modern hagyományok színes keveréke, amellyel az idelátogató lépten-nyomon találkozik: ott van a zenében, a képzőművészetben, építészetben és a mindennapi élet szinte legtöbb mozzanatában.
   

 • Az emberek általában kedvesek és mosolygósak, rendkívül segítőkészek. Elég ha csak a híres latin temperamentumra gondolunk, amely a zene és tánc terén mutatkozik meg a leginkább.
   

 • Időjárása egész évben lehetővé teszi az üdülést.

Mariachi Band
Family Reunion

A következő beszámoló jól összefoglalja egy TEFL oktató életét Mexikóban: “Az élet csodálatos Mexikóban. A tengerhez közel, egy sokszínű és nyugodt városban élek, ahol sok ősi maja rom található. A legjobb az, hogy csupán egy pár órás autóútra van a Karib-tengertől. Az időjárás meleg és napos, az emberek kedvesek és barátságosak. Ezen a helyen a közbiztonság is kiváló. Nagyon elégedett vagyok a munkámmal is. A TEFL-el valóban sikerült megvalósítani az álmaimat!” - Henrietta

Más országok is érdekelnek?

Olvasd el cikkünket Spanyolországról, OlaszországrólThaiföldről, Vietnámról, JapánrólCosta Ricáról vagy Törökországról.

Mexikó mellett még több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL végzettséggel. Tekintsd meg tájékoztatónkat az országokról: https://www.tefl.hu/kulfoldon

Online szeretnél otthonról dolgozni? A következő tájékoztatót érdemes elolvasnod: https://www.tefl.hu/onlinemunkak

IEP P_edited.jpg
viber_kép_2020-10-02_19-14-42.jpg

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page