top of page
1325335.jpeg

Dolgozz a misztikus templompiramisok országában, Kambodzsában

Az egykor Dél-Kelet Ázsia legszegényebb országa rohamosan fejlődik és az angol nyelvre nagyon nagy szükség van. Ha egy olyan országra vágysz, ami kevésbé látogatott, akkor Kambodzsa kiváló választás. Oktass angolt gyerekeknek és fedezd fel ezt a különleges országot!

Az Indokínai-félszigeten fekvő ország olyan kincseket tartogat számodra, melyek egy életre rabul ejtenek. Ebben a régióban a több ezer éves kelet-ázsiai hagyományok keveredtek a hindu kultúrával, majd később a francia gyarmatosítás hatásaival. Kambodzsa legfőbb történelmi emléke az egykori Khmer Birodalom templomvárosa, az Angkor Wat, mely a délkelet-ázsiai régió egyik leghíresebb műemlékegyüttese. A fővárost Phnom Penht Indokína legszebb városának nevezték egykor. Az ország turizmusa az elmúlt években hatalmasat fejlődött, melyben nagy szerepet játszik a helyi lakosok vendégszeretete, kedvessége és a híres khmer konyha. Tengerpartja az egyik legszebb a régióban, fehér homokos álomstrandokkal, melyeket még nem ért el tömegturizmus.

cambodia-teaching-2.jpeg

Milyen feltételekkel tudok dolgozni Kambodzsában?

Ha nem rendelkezel diplomával, akkor itt tudsz a legkönnyebben elhelyezkedni a dél-kelet ázsiai régióban. A nyelvtudás mellett a TEFL képzést kérik a munkáltatók. Tanítási tapasztalat nem követelmény. Egy TEFL oktató  havi átlagkeresete 900-1300 dollár között mozog. Szabadúszóként az átlag órabér 10-15 dollár. Az árak alacsonyak, így kényelmesen meg lehet élni a keresett összegből. Legkönnyebben a nagyvárosokban lehet elhelyezkedni, mint Phnom Penh és Siem Reap. A tanév májustól  októberig tart, a második félév pedig novembertől márciusig. 
Vannak iskolák ahol ingyenes szállást biztosítanak, más iskolák segítenek megtalálni a megfelelő albérletet. A szabadidődben sok lehetőséged lesz utazni, kikapcsolódni, felfedezni Kambodzsa szépségeit.

Miért érdemes Kambodzsát választani?
 

 • Kevésbé látogatott desztináció, mint Thaiföld, nyugodtabb, lelassultabb, azonban egyre feltörekvő célpont. A nagy turista áradat előtt érdemes ellátogatni az országba.
   

 • Legfőbb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó ősi Angkor Wat templomegyüttes. Angkor Wat egyedülálló építészeti csoda, amelyet különleges, misztikus atmoszféra leng körül. 
   

 • Thaiföldhöz hasonlóan itt is találunk csodás tengerpartokat, ahol élvezhetjük a napsütést. Számos még érintetlen partszakasz is várja a látogatókat.
   

 • Ha ki szeretnénk pihenni a nagyvárosi élet mindennapjait, akkor ellátogathatunk a Koh Rong szigetre. Szikrázó napsütés, végtelen tengerpart, fehér homokos strand, pálmafák és türkizkék víz várja a látogatókat.
   

 • Phnom Penh Kambodzsa fővárosa. Érdemes a belvárost egy hagyományos háromkerekű biciklivel felfedezni.
   

 • Sihanoukville főként hosszú tengerpartjáról és szép strandjairól híres.
   

 • Különleges látnivalók: Banteay Chhmar templomok, ahol megtapasztalhatjuk az ősi romok és a természet együttélését; Beng Mealea és Banteay Srei templomok, Sambor Prei Kuk templom komplexum, Koh Trong szigete a Mekong folyón, Wat Banan temploma.
   

 • Érdemes ellátogatni a Mekong-deltához egy hajókirándulás keretén belül. Nagy mennyiségű rizst, pálmát, gyümölcsöt és cukornádat termelnek itt. A Mekong-delta sokszínű tájjal, panorámával, számtalan kisebb folyó vízű elágazással, szigetekkel és eldugott templomokkal várja a látogatókat. Igazán különleges élményben lehet részünk, ha egy úszópiaccal is találkozunk.

phnom-penh-royal-palace-cr-getty.jpeg
GettyImages-556448755-599316e2519de20010d9aa3f.jpeg

A következő beszámoló jól összefoglalja egy TEFL oktató életét Kambodzsában:
"Mivel nem rendelkezem sem diplomával, sem tapasztalattal és az angolom sem tökéletes, így Kambodzsát választottam, méghozzá a fővárost, Phnom Penh-t. Átlagban napi 5 órát tanítok hétfőtől péntekig. 50 percesek az órák. A diákok 8-11 év közöttiek. A havi keresetem 1250 dollár. Kb 500 dollárt tudok félretenni havonta.
A helyi emberek nagyon barátságosak, segítőkészek. Mindig mosolyognak és pozitív életszemlélet jellemzi őket. Nagyon sokat tanulok tőlük. Phnom Penh egy pezsgő nagyváros, ahol rengeteg kikapcsolódási lehetőség van, mint például éttermek, bárok, kávézók. Könnyű más külföldiekkel ismerkedni és barátkozni ezeken a helyeken.

Mindenkinek nagyon ajánlom Kambodzsát. El lehet könnyen helyezkedni oktatóként, és még diploma sem szükséges hozzá. A vízumot is könnyű hosszabbítani. Az ország pedig nagyon érdekes, és rengeteg a felfedeznivaló." - Melánia

Más országok is érdekelnek?

Olvasd el cikkünket Spanyolországról, OlaszországrólMexikórólThaiföldről, Japánról, Costa Ricáról, vagy Törökországról.

Kambodzsa mellett még több mint 50 országban tudsz dolgozni a TEFL végzettséggel. Tekintsd meg tájékoztatónkat az országokról: https://www.tefl.hu/kulfoldon

Online szeretnél otthonról dolgozni? A következő tájékoztatót érdemes elolvasnod: https://www.tefl.hu/onlinemunkak

52607861_116407112803709_1988029349298700288_o.jpeg
120163631_5108037889221859_339379028740760611_o.jpg

Miért érdemes minket választani?

Iskolánk az egyetlen, mely kiemelten a magyarokat támogatja!

Mert Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott (nyilvántartásba vételi szám: B/2022/001497) felnőttképző vagyunk, a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően dolgozunk.


Mert a TEFL képzésünket a globális szinten ismert Testület, a CPD Certification Service (London, Egyesült Királyság) akkreditálja (Membership number: 14568) és állítja ki a TEFL képesítést a hallgatóink számára.


Egy akkreditált, magas színtű elméleti tudást biztosító és gyakorlat orientált képzést biztosítunk, melyet a világon mindenhol elfogadnak. Mindezt ráadásul otthonról, online, a saját időbeosztásod szerint tudod végezni egy pár hét alatt. Minden hallgatónk számára saját, anyanyelvi szinten beszélő angol oktatót és mentort biztosítunk, a személyre szabott képzés és fejlesztés érdekében. A képzésünk ára csupán a töredéke más képzéseknek. Több éves tapasztalatunk által kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk az egész világon, segítünk, hogy ajánlásunkkal az önéletrajzod a legjobb oktatási intézményekhez és online ügynökségekhez jusson el!

Akkreditált képzés melyet a világon mindenhol elfogadnak

A TEFL.hu vizsgagaranciát

nyújt, mivel

biztos a sikerben

Élethosszig tartó támogatás az álláskeresésben és karrierépítésben

Mire vársz?

Nem fogod megbánni!

bottom of page